Havran Yörükleri Konuk Etti

Burhaniye Belediyesinin ve Havran belediyesininde içinde yer aldığı Yörük ve Oğuz Boyları Kültür Şöleni başladı.

Havran Yörükleri Konuk Etti
Burhaniye’deki açılış sonrası Havran’a gelen heyete tarihi Hocazade Konağı bahçesinde akşam yemeği ikram edildi. Belediye tarafından düzenlenen yemeğe İlçe Kaymakamı Yasin Öztürk, Belediye Başkanı Emin Ersoy, Burhaniye Belediye Başkanı Necdet Uysal, Balıkesir Büyükşehir Belediyesi Kırsal Kalkınma Daire Başkanı Ahmet Mekin Tüzün, Balıkesir Arıcılar Birliği Başkanı Mustafa Yazıcı, Belediye Meclis Üyeleri, Körfez Yörük ve Oğuz Boyları Derneği Başkanı Beytullah Duyar, Karesi Yörük Boyları Federasyonu Başkan Yardımcıları ve yönetim Kurulu üyeleri katıldı.

Burhaniye Belediyesi Gençlik ve Kültür Merkezi folklor ekibi birbirinden güzel oyunlarını başarı ile sergiledi.

Çuvaşistan Cumhuriyetinden Ses Sanatçıları ve Folklor ekibi gösteri ile izleyicilerin büyük beğenisini topladı. Belediye Başkanı Emin Ersoy “Tarihi konağımızda ortak tarihimiz olan Rusya Bölgesindeki Çuvaşistan Cumhuriyetinden gelen 10.-16. yüzyıllarda eski Türk boylarından bağımız olan kardeşlerimizle Kültürel ve Sanatsal bir faaliyette bağımızı yüz yıllar sonrasında yeniden kurduk” dedi.

Belediye Başkanı Emin Ersoy ve Protokol üyeleri Çuvaşistan Cumhuriyeti Bayrağı ve bayrağımızla basın mensuplarına hatıra fotoğrafı çektirdiler. Program tarihi konağın gezilmesi ile sona erdi. Katılan konuklar örnek ev sahipliğinden dolayı Belediye Başkanı Emin Ersoy’a teşekkürlerini ilettiler.
Kaynak: İHA