1. Geleneksel İncir Şöleni Ve Şiir Etkinliği

Belen ilçesi Kıcı Mahallesi'nde 1. Geleneksel İncir Şöleni ve Şiir Etkinliği düzenlendi.

Kanuni Sultan Süleyman Kervansaray'ında düzenlenen etkinlikte, ilçede üretimi yapılan bir birinden farklı türdeki incirler sergilendi. Halk ozanları bir birinden güzel şiirlerini seslendirdi.

Belen Kaymakamı Abdulaziz Aydın, etkinlikte yaptığı konuşmada, ilçede yetişen zeytinin, alıç ve incirin üretim kapasitesini artırarak ihracat noktasında hak ettiği seviyeye getirmek için gayret göstereceklerini söyledi.

Her yıl farklı ve güzel etkinliklerde organize edileceğini ifade eden Aydın, "Tarihte çok önemli vazifeler görmüş, huzur veren bir mekanda gerçekleştirdiğimiz etkinlikten mutluluk duyuyoruz. Burada çok naif bir şölen gerçekleştirerek ilçede bulunan ürünlerin üretim ihracatını artırmayı amaçlıyoruz" diye konuştu.

Komite Başkanı Eşref Azgın Türkeri de etkinlikle, ilçenin tanıtıma katkı sağlayarak, ve bölgede en çok yetişen incirin üretim kalitesini artırmak olduğunu kaydetti.

Etkinliğe, Hatay Milli Eğitim Müdürü Kemal Karahan, Şairler ve Yazarlar Derneği Başkanı Ali Parlak ve çok sayıda üretici katıldı.

Kaynak: AA