Milaslı Çocuklar Yaz Tatillerinde Satranç Öğreniyor

Okullar Hayat Bulsun Projesi kapsamında, Milas Halk Eğitimi Merkezi Müdürlüğü tarafından Menteşe İlkokulu’nda satranç kursu açıldı.

Milaslı Çocuklar Yaz Tatillerinde Satranç Öğreniyor
13 Aralık 2011 tarihinde Milli Eğitim Bakanlığı, Orman ve Su İşleri Bakanlığı ile Türkiye Belediyeler Birliği arasında imzalanan protokolle yürürlüğe giren, Millî Eğitim Bakanlığı Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdürlüğü tarafından koordine edilen Okullar Hayat Olsun Projesi kapsamında Muğla’nın Milas ilçesinde bulunan Menteşe İlkokulu’nda satranç kursu açıldı. Kursa yaklaşık 160 öğrenci katılıyor.

Milas Halk Eğitimi Merkezi Müdürlüğü öncülüğünde açılan kursun eğitmenliğini yapan Satranç Antrenörü Medine Akdeniz, “Yaz tatilini değerlendirmek isteyen öğrencilere yönelik Okullar Hayat Olsun Projesi kapsamında satranç kursu açıldı. Kursumuz iki ay sürecek. Geçtiğimiz yıllarda da benzer kurslar açmıştık ama bu yılki katılım oranımız oldukça yüksek” dedi.

Satranç kursunun 5 ayrı grup halinde ve rekor bir katılımla gerçekleştirildiğini ifade eden Akdeniz, “Kursumuza yaklaşık 160 öğrenci katılıyor. Satranç kursu Menteşe İlköğretim Okulu’nda hafta içi her gün iki ayrı grup halinde 9 ile 12 ve 13 ile 16 saatleri arasında veriliyor” dedi.

Kaynak: İHA