Mılas Kent Konseyı Rektör Harmandar'ı Zıyaret Etti

Milas Kent Konseyi Yürütme Kurulu, Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Rektörü Mansur Harmandar’ı ziyaret etti.

Mılas Kent Konseyı Rektör Harmandar'ı Zıyaret Etti
Milas Kent Konseyi Başkanı Mehmet Günlük, Milas Kent Konseyi Genel Sekreteri Salim Tanış ve Yürütme Kurulu Üyeleri Oktay Çelik, Coşkun Efendioğlu, Mediha Tekin , Meryem Karadeniz daha önce alınan randevu sırasında Rektör Mansur Harmandar’a bir buket çiçek ve bir Milas’ı tanıtan seramik hediye ettiler.

Son derece sıcak bir ortamda geçen ziyaret sırasında Milas Kent Konseyi Başkanı Mehmet Günlük, ziyaretlerinin asıl amacının, Milas Kent Konseyi Yürütme Kurulu olarak hem tanışmak, hem de üzerinde bir bilgi kirliliği bulunan, Milas’a kurulması düşünülen Veteriner Fakültesi ile ilgili son durumu öğrenmek ve neler yapılması gerektiği konusunda bilgilenmek olduğunu belirtti.

Rektör Harmandar, öncelikle Milas’ta bir de Zeytincilik Araştırma Merkezi’nin kurulduğunu ve ilgili kararın Resmi Gazete’de yayınlanarak yürürlüğe girdiğini belirterek, “ben bu günlerde oraya bir müdür de atayacağım. Ancak fiziki mekan konusunda bir talebimiz var. O konuyu halleder halletmez de Milas’a büyük bir katkısı olacak olan Zeytincilik Araştırma Merkezi faaliyete başlayacak” dedi.

Veteriner Fakültesi ile ilgili olarak ise, kendilerine 250 dönümlük bir alanın gösterildiğini, ancak Üniversite’nin bu tür yatırımlar için ayırdığı belli bir bütçe olduğunu ve bunların da şu anda yapımı sürmekte olan bazı fakültelere tahsis edilmiş olduğunu belirterek, 2017-18’den önce bir bütçe ayırmalarının mümkün olmadığını belirtti.

Ancak, özelleştirilen TKİ lojmanları konusunda bir taleplerinin olduğunu belirterek, burası için Maliye Bakanlığı’ndan izin çıkması gerektiğini, eğer bu sağlanabilirse, zaten kuruluşu YÖK’ce onanmış olan Veteriner Fakültesinin Dekanının hemen atanarak faaliyete başlayabileceklerini belirtti.

Şu anda burada bulunan binalarla hizmete başlanabileceğini, gerekecek diğer binaların da hemen peşinden yapılabileceğini kaydetti.

Eğer TKİ lojmanları ve arazisi üniversiteye tahsis edilirse, eski Yüksek Okul binalarıyla buranın tam bir kampüs haline gelebileceğini ve gerekirse, kendilerine gösterilen 250 dönümlük Alana ikinci bir Fakültenin de yapılabileceğini ekledi.

TKİ tesislerinin devri gerçekleşmezse, kendilerine gösterilen 250 dönümlük Alana, Milaslılar yüzde 50’sini yapmayı üstlenirlerse, kendisinin de 2018’den önce kaynak tahsis edebileceğini de ekleyen Rektör Mansur Harmandar, “Ancak TKİ tesislerinin devriyle Veterinerlik Fakültesi hemen eğitime başlayabileceği gibi, Milas’a ikinci fakültenin de önü açılacaktır ve Milas bunu zaten hak ediyor” dedi.

Ziyaret sırasında, bölgede ipek böcekçiliğinin geliştirilmesi ve bir dizi başka konu üzerinde de karşılıklı fikir alışverişi yapılırken, Rektör Harmandar’ın Muğla ve ilçelerinin daha da gelişmesi için her türlü projeye sıcak yaklaşımı, dikkat çekti.

Milas Kent Konseyi Başkanı Mehmet Günlük, ziyaret sonunda, “üzerinde ciddi bir bilgi kirliliği bulunan konu hakkında sizden son derece açık bir cevap aldık. Teşekkür ediyoruz. Kent Konseyi Yürütme Kurulu olarak, burada konuştuklarımızı tüm Milaslı yöneticiler ve Milaslı hemşehrilerimizle paylaşacak ve üzerimize düşenleri yerine getirmeye gayret göstereceğiz. Sıcak ilginiz için teşekkür ediyoruz” dedikten sonra, ziyaret anısına toplu bir fotoğraf çekimi ile toplantı sona erdi.
Kaynak: İHA