Meydan Projesi Esnafa Tanıtıldı

Tokat Belediye Başkanı Eyüp Eroğlu, yıllardır çözülemeyen Meydan projesini hayata geçirerek tarihi dokuyu ve bölgeyi canlandırmak istediklerini kaydetti.

Meydan Projesi Esnafa Tanıtıldı
Tokat Belediyesi tarafından Meydan bölgesi olarak bilinen Hatuniye Camisi önündeki alanın eski tarihi ve ticari kimliğine kavuşturulması amacıyla Orta Karadeniz Kalkınma Ajansı (OKA) ile yapılan protokol kapsamında hazırlanan proje esnafa tanıtıldı. Meydan projesini sosyal bir proje olarak gördüklerini belirten Başkan Eroğlu, bu bölgede belediye olarak bir maddi kaygı içerisinde olmadıklarının altını çizdi. Başkan Eroğlu, “Uzun yıllardır çözülemeyen, birçok insanın gözbebeği gibi olan, esnafların ve Tokatlıların beklenti içerisinde olduğu bu yeri tertemiz bir şekilde ortaya çıkarmak istiyoruz. Buranın esnafımıza, insanımıza yakışan bir yer olması tek isteğimiz. Asıl amacımız esnaflarımızın ticaretini daha iyi hale getirmek. Bunu yaparken mekanları güzelleştirmek, tarihi Hatuniye Camisi’ni ortaya çıkarmak” dedi.

Başkan Eroğlu’nun konuşmasının ardından mimar Metin Keskin proje ile ilgili sunum yaptı. Sunumun ardından esnaflarla fikir alışverişinde bulunuldu.

71 DÜKKAN YIKILACAK

Proje kapsamında Taşhan ile Hatuniye Camisi arasında kalan 3 bin 333 metre kare alan içerisinde 80 parselde 71 dükkan yıkılacak. Taşhan’a cephesi olan iş yerlerinde ise alternatif bir uygulama yapılacak. Tokat Belediye Başkanı Eyüp Eroğlu’nun girişimleri ile Gaziosmanpaşa Lisesi yanındaki yurt binası yıkılarak başka bir yere taşınacak. Yurt binası yerine ise yapılacak olan dükkanlar ön cephedeki meydan çarşısı esnafına verilecek.
Kaynak: İHA