Kardiyoloji Uzmanından Kalp Damar Hastalarına 11.00 İle 16.00 Saatleri Arasında Dışarı Çıkmayın Uyarısı

Dünyam Hastanesi Kardiyoloji Uzmanı Dr. Orhan Hakan Elönü, kalp ve damar hastalarını sıcak havalar nedeniyle 11.00 ile 16.00 saatleri arasında dışarı çıkmamaları konusunda uyardı.

Kardiyoloji Uzmanından Kalp Damar Hastalarına 11.00 İle 16.00 Saatleri Arasında Dışarı Çıkmayın Uyarısı
Dünyam Hastanesi Kardiyoloji Uzmanı Dr. Orhan Hakan Elönü, sıcak havalar nedeniyle vatandaşlara uyarılarda bulunarak, "Artan sıcaklıklarla beraber hastaların eğer sıcağa maruz kalması durumunda vücudu sıvı kaybıyla beraber hastalarımızda tansiyon dengesizlikleri ve cilt damarlarındaki genişlemeye bağlı olarak kalbin iş yükündeki değişiklikler birçok riski arttırmaktadır. Özellikle kalp krizi riskleri, ritim bozuklukları ve tansiyonun aşırı düşmesi ve yükselmesi gibi durumlar ortaya çıkabilmektedir. Biz özellikle kalp damar hastalarına saat 11.00 ile 16.00 arasında özellikle dışarı çıkmamalarını öneriyoruz. 65 yaşın üzerinde kalp damar hastalığı olmuş veya daha önce kalp krizi geçirmiş hastalarımızın özellikle sıcak havalarda çok gezmemelerini öneriyoruz" diye konuştu.

Elönü ayrıca, "Hastalarımız ilaçlarını düzenli kullanmazlarsa bu kendilerine daha çok risk getirebilir. Yaz aylarında denizde sıcaktan soğuğa girme durumlarında kalp krizi riski artmaktadır. Hastalarımızın özellikle sıcaklardan uzak durmaları gerekir" dedi.

Sözlerini sürdüren Elönü, "Sıcak havalarda özellikle hastalarımız beslenmesine dikkat etmesi gerekmektedir. Aşırı sıvı ve tuz kaybı insanlarda tansiyon ve kriz riskini arttırdığı için yaz aylarında özellikle sebze ve meyve bol tüketilmelidir. Aşırı karbonhidratlı gıdalardan uzak durulması gerekir. Özellikle öğün atlamamak gerekir" ifadelerini kullandı.
Kaynak: İHA