Denizli'den Kısa Kısa

Denizli Büyükşehir Belediyesi, bir süre önce restorasyonunu tamamladığı tarihi Necip Ökten Evi kurs merkezini hizmete açtı.

Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, gazetecilere yaptığı açıklamada, Külahçıoğlu Un Fabrikası, İbrahim Çallı Sanat Evi, Konyalıoğlu Konağı, Balcı Evi, Sürücü Evi, Osmanbey Konağı ve Merzeci Un Fabrikası gibi, kentte yıkılmaya yüz tutmuş tarihi binalarını kamulaştırıp, restore ederek kente kazandırdıklarını belirtti.

Restorasyonu tamamlanan Necip Ökten Evi'nde tarihi evde ahşap boyama, keçe süsleme, tel kırma, nakış ve ahşap oymacılık dersleri verilmeye başlandığını belirten Zolan, şunları söyledi:

"Necip Ökten Evi'nin 1850'lili yıllardaki eski ihtişamına yeniden kavuştu. Belediyelerin görevinin sadece alt ve üst yapı değil, kentin tarihi ve kültürüne de sahip çıkılması gerekir. Bugüne kadar yıkılmaya yüz tutmuş birçok tarihi binamızı restore ederek yeniden kentimize kazandırdık. Ancak bu binaları sadece restore etmemiz yetmiyor. Bu tarihi yapıların hayatın içine katılması ve yaşaması gerekiyor. Bizde büyükşehir olarak bunları yapma gayreti içindeyiz."

- Pamukkale Belediyesinden öğrencilere eğitim yardımı

Pamukkale Belediyesinin ortaokul ve lisede okuyan çocuğu bulunan ihtiyaç sahibi ailelere eğitim desteği vereceği bildirildi.

İlçe Belediye Başkan Hüseyin Gürlesin, yaptığı açıklamada, geçen yıl bin 200 öğrenciye 800 bin lirayı bulan bir eğitim desteği verildiğini belirtti.

Ağustos ayı meclis toplantısında oy birliği ile alınan kararla bu yıl toplam bin 600 öğrenciye 880 bin lira eğitim desteği verileceğini açıklayan Gülersin, Pamukkale İlçesinde eğitimin kalitesini artırmak ve ihtiyaç sahibi öğrencilerin eğitim hayatlarına destek olmak için adeta seferber olduklarını vurguladı.

Eğitimi çok önemsediklerini anlatan Gürlesin, "Geleceğimiz olan çocukların en iyi ortamlarda eğitim alarak, tam donanımlı yetişmelerine olanak sağlamak için belediye olarak bu çalışmamızla katkı sunuyoruz. İlçe sınırlarında bulunan 128 okulumuzun tamamına ulaşarak, ihtiyaçlarını gidermek için yoğun bir çalışma içindeyiz. Okullarımızda fiziki ve donanım açısından eksikliklerinin yanında önemli bir çalışmamızda ihtiyaç sahibi ailelerimizin çocuklarına ulaşarak eğitim desteği sunuyoruz. Bu yıl 500 ortaokul öğrencisine 8 ay boyunca aylık 55 lira, bin 100 lise öğrencisine ise aylık 75 lira eğitim desteği yapılacağız" diye konuştu.

Gürlesin, eğitim desteğinden yararlanmak isteyen ailelerin 10 Eylül'e kadar belediyeye başvurmalarını istedi.

Kaynak: AA