Başkan Hüseyin Arslan, 1 Yılını Değerlendirdi

Taşköprü’de özellikle son 1 yılda yapılan çalışmaları değerlendiren Taşköprü Belediye Başkanı Hüseyin Arslan, mevcut çalışmalar ile hiçbir zaman yetinmediklerini ve her zaman en güzelini ve en özelini Taşköprülü vatandaşlar için yapmaya gayret gösterdiklerini kaydetti.

Başkan Hüseyin Arslan, 1 Yılını Değerlendirdi
Taşköprü’nün Tosya’dan sonra Kastamonu’nun en büyük ikinci ilçesi olduğunu hatırlatan Taşköprü Belediye Başkanı Arslan, ilçe için ne yapılması gerekiyorsa onu yapmaya çalıştıklarını belirtti.

Görece geldiği 2009 yılından itibaren var olan sorunların bir kısmını çözdüklerini, bir kısmını ise devam eden projelerle çözmeye çalıştıklarını söyleyen Hüseyin Arslan, tüm gayretlerinin yaşadıkları şehri bir adım daha öne çıkarmak olduğunu vurguladı.

Taşköprü’nün simgesi sarımsak ile ilgili kurdukları komisyonda çalışmalar yaptıklarını açıklayan Başkan Arslan, “Dünyaca ünlü Taşköprü Sarımsağı’nı özellikle Çin sarımsağına ezdirmemek için çalışmalar yürütüyoruz. Sarımsak tesislerinde zaman zaman yaptığımız denetimler ile yabancı sarımsakların Taşköprü Sarımsağı etiketi ile satılmasını önlemeye çalışıyoruz. Bir zamanlar Balıkesir’den ve Kahramanmaraş menşeli Çin tohumları geliyordu. Artık gelmiyor. Çiftçimizi daha da bilinçlendirirsek Taşköprü Sarımsağı’nı gerçekten korumuş oluruz” dedi.

“KİMİ ZAMAN BÜROKRATİK ENGELLER İLE KARŞILAŞIYORUZ”

Belediye olarak kimi zaman bürokratik engeller ile de karşılaştıklarını aktaran Hüseyin Arslan, “Pompeipolis Antik Kenti’nde kazı çalışmalarında ortaya çıkarılan eserler Kastamonu Müzesi’nin bodrumunda duruyor. Eserleri Taşköprü Kent Müzemize koyamıyoruz. Maalesef sergilenmeye değer eserlerimizin yüzde 80’i depolarda bekletiliyor. Eserleri Taşköprü’deki müzemizde sergilemeye kalktığımız zaman bürokratik engellere takılıyoruz. Bu sorunları aşabilirsek sorunları da aşmış olacağız” diye konuştu.

“ÖNEMLİ OLAN PROJE ÜRETMEK”

Bozkurt Belediye Başkanı Bozkurt Ekeş’in yatırımlar ile ilgili yapmış olduğu açıklamalara da değinen Taşköprü Belediye Başkanı Hüseyin Arslan şunları kaydetti: “Kimsenin kendisine pay çıkarmaması gerektiğini düşünüyorum. Kafamızı kullanarak farkımızı ortaya koyarak zamanımızı en iyi şekilde değerlendirmeliyiz. Bozkurt da bizim ilçemizdir. Hangi siyasi partiden olursa olsun o vatandaşlarımıza hizmet etmeliyiz. Biz AK Partiliyiz diye ayrım yapılmıyor. Nüfus yapısına göre İller Bankası’ndan ne kadar para alıyorsak Milliyetçi Hareket Partili Belediyeye sahip olan Bozkurt ilçemiz de o kadar para alıyor. Bozkurt Belediyesi’nde çok önemli yatırımların olduğunu biliyoruz. Bozkurt, Kastamonu’da farklılık yaratan bir ilçedir. Dolayısı ile önemli olan proje üretmek. Taşköprü Belediyesi Atık Su Arıtma Tesisi yaptı. Karadeniz Bölgesi’ndeki ilk Biyolojik Arıtma Tesisi yapıldı. Bunlar bizim projelerimiz ve kendi çabalarımızla ilçemize kazandırdığımız önemli yatırımlardır”

TAŞKÖPRÜ SARIMSAĞINDA DENETİM

Taşköprü sarımsağında denetimler yapıldığını ifade eden Başkan Arslan, belediye, İlçe Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü ile Sarımsak Üreticiler Birliğinin bir komisyon oluşturduğunu söyledi.



Komisyonla sarımsak tesislerine denetime gittiklerini belirten Arslan, “Kahramanmaraş menşeli Çin tohumları geliyordu. Sarımsağın yapısı aynıdır. Dayanıklılığı noktasında zayıftır. Her ne kadar yol boyunda sarımsak satanlar olsa da her insana karşı önlem almamız mümkün değil. Ama gerekli önlemleri alıyoruz” dedi.

Öte yandan, Taşköprü Belediye Başkanı Arslan, bu yıl 13-16 Ağustos tarihleri arasında düzenlenecek olan 29. Uluslararası Taşköprü Kültür ve Sarımsak Festivalinde ülkenin içinde bulunduğu durum nedeniyle eğlence, konser ve havai fişek gösterilerinin iptal edildiğini belirtti.

Kaynak: İHA