Adana'da Müftünün Darbedildiği İddiası

Adana'da ilçe müftüsünün şizofreni tedavisi gördüğü ileri sürülen kişi tarafından darbedilmesine ilişkin iddialar üzerine inceleme başlatıldı.

Alınan bilgiye göre, yıllık izinde olduğu bildirilen Müftü M.Ç, köy ziyaretleri sırasında bir mahalledeki camiye gitti. İmamın camide ve lojmanında olmadığını öğrenen M.Ç, köyde Kur'an kursu hocalığı yapan Ş.A'nın evinin zilini çaldı.

Cami avlusundaki lojmanda ikamet eden Ş.A, müftü M.Ç'ye caminin anahtarını verdi. Bu sırada eve gelen Ş.A'nın eşi M.A, müftüyü ve ilişki yaşadığını ileri sürdüğü eşini darbetti.

Daha sonra olay yerinden uzaklaşan M.Ç'nin otomobiline taş fırlatan M.A, aracın camlarını kırdı.

Olayın ardından Müftü M.Ç, jandarma ekiplerine başvurdu, ekipler daha sonra M.A. ve eşinin ifadelerini aldı. M.A'nın müftüden şikayetçi olduğu öğrenildi.

- "Konu açıklığa kavuşturulacak"

Adana İl Müftüsü Arif Gökce, AA muhabirine yaptığı açıklamada, olayı öğrendikten sonra İlçe Jandarma Komutanlığını aradığını ve konu hakkında bilgi edinmeye çalıştığını söyledi.

Gökce, hem müftü M.Ç'nin hem de Kur'an kursu hocası Ş.A'nın ifadelerinin alındığını dile getirerek, "Verdiği ifadede Ş.A, kocasının kendisine şiddet uyguladığını, zaman zaman boşanmayla tehdit ettiğini ve şizofreni tedavisi gördüğünü yetkililere bildirmiş. Yetkililer bunları benimle paylaştı" ifadesini kullandı.

Olayın adli ve idari yönden araştırıldığını vurgulayan Gökce, şöyle konuştu:

"Diyanet İşleri Başkanlığımız vasıtasıyla müfettiş görevlendirmesi yapıldı. Konu hem savcılığımız hem kaymakamlığımız hem de Diyanet İşleri Başkanlığınca görevlendirilen müfettiş tarafından inceleniyor, yakında açıklığa kavuşturulacak. Burada kesinlikle bir yanlış anlama olduğuna, müftümüz ve hoca hanımın masum olduğuna inanmak istiyoruz."

Gökce, müftü ile M.A. arasında daha önce eşinin tayini konusunda tartışma yaşandığını ve M.A'nın müftüyü zaman zaman tehdit ettiğini de öğrendiklerini anlattı.

Gökce, "M.Ç. çalışkan ve gayretli bir müftü. İddia edildiği gibi bir hata yapmasına asla ihtimal vermiyoruz. Ne söylesem yersiz, yapılan araştırmalar inşallah doğruyu açığa çıkartacaktır" değerlendirmesinde bulundu.

Kaynak: AA