Yozgat'ta Engelliler Akülü Bisikletleri İle Yarıştı

Yozgat’ta engelliler, akülü bisikletleriyle yarıştı.

Yozgat'ta Engelliler Akülü Bisikletleri İle Yarıştı
Yozgat Belediyesi tarafından bu yıl 16’ıncısı düzenlenen Sürmeli Şenlikleri kapsamında ortopedik engelliler arası “Akülü bisiklet yarışması” düzenlendi.

Yarışmaya 10 engelli katılırken, engelliler belirlenen 150 metrelik parkuru akülü bisikletleriyle en kısa sürede tamamlamaya çalıştı. Yarışma sonunda Uğur Gezgin 19 saniye ile birinci, Mustafa Batur ikinci 26 saniye ile ikinci, Nuh Karaca ise 27 saniye ile üçüncü oldu. Yarışmaya katılan engellilerden Mustafa Batur, “Yozgat Belediyesi ve İç Anadolu engelliler derneğine çok teşekkür ediyoruz, bizleri bu şekilde kaynaştırma çalışmaları yaptığı için mutluyuz bize bu alanda yer verdikleri için teşekkür ediyoruz. Bu yarışmada ilkleri yaşadığımız için memnunuz ve biz de varız diyoruz” dedi.

İç Anadolu Ortopedik Engelliler Derneği Başkanı Hamide Taşarslan, dernek olarak 16 senedir hizmet verdiklerini belirterek, “Engelliler olarak, yaşamın içerisinde olmaya gayret gösteriyoruz. Bugün de Yozgat’ta bir ilki yaşadık, arkadaşlarımız saniye bazında akülü araba yarışı ile bizde varız dediler. Arkadaşlarımız eğlendiler, bugün hepsi ile gurur duydum çok güzel bir yarış oldu. Bundan sonraki etkilikler içerisinde de arkadaşlarımızı görmek istiyorum. Yozgat’ta 180 akülü araba dağıttık bugün 180 engellimizi de görmek istiyorduk, ama olmadı. İnşallah daha sonraki yarışmalarda hep birlikte olacağız” diye konuştu.

Yozgat Belediye Başkanı Kazım Arslan da Sürmeli etkinlikleri kapsamında iki yıldır sosyal tarafı olan bir etkinlik düzenlemeye çalıştıklarını belirterek, “Bu manada değişik aktivitelerimiz var bunlardan birisi de engelliler akülü araba yarışmasıydı. Engelli vatandaşlarımızı da toplum hayatı içerisinde tutmaya çalışıyoruz. Yapmayı düşündüğümüz engelsiz yaşam parkımız var, orda engelli vatandaşlarımızla engelsiz vatandaşlarımız bir arada olacak. Biz engellilerimizi toplumun içerisinde olsunlar istiyoruz. Bugün yaptığımız yarışma da bana göre çok güzel bir faaliyet oldu. Engelli vatandaşlarımızda engelsiz kardeşleriyle birlikte bu kültür sanat etkinliklerinin içerisinde yer almış oldular. İnşallah önümüzdeki etkinliklerde çok daha geniş bir çerçevede düşünebiliriz. Bu yarışma Yozgat’ta ilk defa düzenleniyor belki Türkiye’de de çok az olmuştur bilemiyorum ama çok güzel faaliyet oldu” şeklinde konuştu.

Yarışma sonunda dereceye giren engelliler ödüllendirildi.
Kaynak: İHA