Yılmaz Açıklaması 'Raylı Sistem İnşaatı İhalesini 83 Milyon TL'ye Bir Firmaya Verdik'

Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz, Gar Kavşağı’ndan Tekkeköy’e kadar uzatılacak raylı sistem inşaatının ihalesini 83 milyon TL’ye bir firmaya verdiklerini açıkladı.

Yılmaz Açıklaması 'Raylı Sistem İnşaatı İhalesini 83 Milyon TL'ye Bir Firmaya Verdik'
Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz, Samsun’un önde gelen sanayici, iş adamı, yönetici ve STK temsilcileri ile Sevgi Kafe’de bir araya geldi. Başkan Yılmaz toplantıya katılanlara Samsun’da devam eden projeler ve yapılacak çalışmalar hakkında bilgiler verdi.

Her ay düzenledikleri bu istişare toplantılarının şehirde yaşayanlarla aralarındaki iletişimini sağladığını belirten Başkan Yusuf Ziya Yılmaz, “Bu toplantılar ile şehir içerisinde 15- 20 günde oluşan olaylar, yapısal değişiklikler, işler, hizmetler hakkında bilgiler veriyoruz. Gar Kavşağı’ndan Tekkeköy’e kadar olan 14 km’lik inşaatın Büyükşehir Belediyesi’nce yapılacak olan alt yapı çalışmaları, koridor boşaltmaları, yan yolların inşa edilmesi ve betonun yapılması gibi işlerin çoğunu yapmıştık. Dün burayla ilgili olarak 140 milyon liralık ihalemizi gerçekleştirdik. İhalemize rekabetçi bir ortamda 4 tane firma katıldı.

Bu firmalar raylı sistem inşaatlarında uğraş vermiş firmalardı. Bunlardan 1 tanesi geçtiğimiz 10 sene içerisinde Gaziantep’te raylı sistem işi yapmış olan bir firmaydı. Bu firma geldi 140 milyon liralık ihaleyi 83 milyon lira teklif bedeliyle aldı. Aşağı yukarı yüzde 35 civarında bir tenzilatla işi aldı. İnşallah yapar diye düşündüğümüz bir firma ile anlaştık” dedi.

“EN BÜYÜK HARCAMAYI İLÇELERE YAPIYORUZ”

Belediye olarak şu anda en büyük harcamaları ilçe köylerinde yaptıklarını belirten Başkan Yılmaz, “Büyükşehir Belediyemizin Hesap İşleri Daire Başkanlığı’nın kasasından ödenen paraların çoğu bu günlerde hep köylere gidiyor. Her ay ortalama olarak köylere 10 milyon lira para transfer ediyoruz. Samsun’da bin tane mahalle var. Samsun’da 200 tane mahalleyi kasabalaştırdık. Havza’nın mahallelerinin tamamını bu sene sonunda kasabalaştıracağız. Havza’nın 80 mahallesinin hangisine giderseniz gidin toz, toprak içerisinde kalmayacaksınız. Şehirdeki yollar sıcak karışımsa, orada da sıcak karışım olacak, şehir betonsa orası da olacak. Köylerin içi şıkır şıkır tertemiz olacak” diye konuştu.

“SPOR TESİSLERİNİN YETİŞMESİ İÇİN BAKAN BEYDEN RİCADA BULUNACAĞIM”

Spor salonu inşaatlarının 2017 İşitme Engelliler Olimpiyatları’na yetiştirilmesi için Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç’tan ricada bulunacağını belirten Yılmaz, “Gençlik ve Spor Bakanlığımız bowling, golf, okçuluk, atıcılık ve buz pateni gibi spor tesislerinin salon ihtiyaçlarına yönelik projeleri hazırlattı ve ihaleleri aşamasına hızla ilerliyorlar. Projelerin avam projeleri teslim alındı. Firmalar bu projelerin avamlarını kabul etti. Avam projelere uygulama projeleri talimatları verildi.

1-2 aya kadar uygulama projeleri biter. Biraz gecikeceğiz diye tereddütlerim var. Onun için bugün Bakan Beyi arayacağım. Çünkü biz 2 ay içerisinde bu projeleri yaptırsak, 2 ay sonra ihaleye çıksak, ihale süreci 4 ay olsa, bu da 2015’in sonunu bulacağız demektir. Böyle olursa bu salonları 2017’ye yetiştiremeyebiliriz. Salonların imalatı 1.5 senede yetişmeyebilir. O bakımdan ihale sürecini biraz daha erkene almak gibi bir konuda Sayın Bakanımızdan ricada bulunacağım” şeklinde konuştu.

“2 GÜNDE SEL BÖLGESİNİ TERTEMİZ ETTİK”

Terme ilçesinde yaşanan sel felaketleri hakkında konuşan Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz, “Selin olduğu günün gecesi selin oluşturduğu zararı tamamen ortadan kaldıramadıysak bile 2 gün içerisinde sel bölgesini tertemiz yaptık. Şu anda Evci’ye gidin bakın, selin bıraktığı bir tek ırmağın kenarındaki tahribatlardaki hasarlarını görebilirsiniz. Onun dışında Evci tertemiz oldu. Hatta evlerin içini dahi temizledik. Evlerin içinde zarar gören eşyaların temini yönünde bile çalışmalar içerisindeyiz. Helali hoş olsun” ifadelerini kullandı

Sevgi Kafe’de düzenlenen toplantıya Samsun Valisi İbrahim Şahin, AK Parti Samsun Milletvekili Hasan Basri Kurt, İl Emniyet Müdürü Vedat Yavuz, Atakum Belediye Başkanı İshak Taşçı, Samsun Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Salih Zeki Murzioğlu, Samsun Ticaret Borsası Başkanı Sinan Çakır, çeşitli STK’lardan yönetici ve temsilciler ile Samsun’un önde gelen iş adamları ve sanayicileri katıldı.

Kaynak: İHA