Kartepe Belediyesi'nden Gençlere İstihdam İmkanı

Kartepe Belediyesi’nin, İŞKUR İl Müdürlüğü ile yaptığı protokolle Kartepeli gençlere istihdam imkanı sağlanıyor.

Kartepe Belediyesi'nden Gençlere İstihdam İmkanı
Kartepe Belediyesi bünyesindeki İşkur Ofisi yetkilileri, Kartepe bölgesindeki iş ve istihdam noktasında arz ve talebi güncel olarak takip ederek, açık pozisyonları uygun nitelikleri taşıyan adaylarla buluşturuyor. Kartepe Belediye Başkanı Hüseyin Üzülmez, yerel yönetimlerin görevi olmamasına rağmen istihdam konusunda Kartepe Belediyesi Sosyal Yardımlar Müdürlüğü’ne bağlı hizmet veren İşkur Ofisi ile ilçede ikamet eden gençlere iş bulmalarını konusunda yardımcı ve aracı olduklarını kaydetti.

Kartepe’ye değer katan çalışmalarla ilçenin bir çekim merkezi olması ve artan nüfusu ile hizmet talebinin bitmeyeceğini ifade eden Başkan Üzülmez, “İşkur Ofisimiz de bu konuda çalışmada bulunarak iş ve istihdam noktasında arz talep durumunu sürekli takip etmektedir. Üretim ve hizmet sektöründeki eleman açığının giderilmesi noktasında belediye olarak hassasiyetle üzerimize düşeni yapıyoruz” dedi.

İşkur Ofisi yetkilileri de, bölgedeki bütün firmalar ile istihdam konusunda kesintisiz iletişim halinde olduklarını belirterek, “Adayların birçoğunun nitelikleri boş pozisyonlar için yeterli olsa da, piyasadaki daha iyi şartlara sahip olan pozisyonlarla ilgilendiklerinden işi kabul etmemektedirler. Birçok firmanın personel ihtiyacını iş arayan adaylara ulaştırsak bile sonuçta işi kabul eden veya uzun süre çalışan sayısı toplam başvuruya göre çok azdır. Bizim amacımız daha çok adayı, doğru pozisyon ile buluşturmak, istikrarlı bir iş sahibi olmalarına olanak sağlamak. İş arayanlar ile işverenlerin beklentileri bire bir uyumlu olmadığı sürece işsizlik kadar, mevcut işleri tercih etmemek de önemli bir sorun olarak karşımıza çıkıyor” dediler.
Kaynak: İHA