İzmir'de Sağanak

İzmir'de akşam saatlerinde başlayan sağanak hayatı olumsuz etkiledi.

Kent merkezinde etkili olan sağanak nedeniyle bazı evlerin bahçe ve bodrum katlarını su bastı. Su baskınlarına, itfaiye ekipleri müdahale etti. Yağış, ana cadde ve sokaklarda su birikmesine neden oldu. Yazlık kıyafetlerle dışarı çıkan ve yağmura hazırlıksız yakalanan vatandaşlar zor anlar yaşadı. Sağanak nedeniyle trafikte aksamalar olduğu görüldü.

- Hasta taşıyan ambulans çukura düştü

Akşam saatlerinde etkili olan sağanak nedeniyle bazı trafik kazaları da yaşandı. Karabağlar ilçesi 5714/1 Sokak'ta hasta alan bir ambulans yağış nedeniyle boşalan kazı çukuruna düştü. İzmir İl Sağlık Müdürlüğü'ne ait 35 Y 5870 plakalı ambulansta kaza sırasında hasta bulunduğu, hastanın olay yerine çağrılan başka bir ambulansa nakledildiği öğrenildi.

Bu arada alt yapı çalışmaları nedeniyle kazıldığı ve kumla doldurulduğu öğrenilen yolda sağanak nedeniyle çökme meydana gelmesine vatandaşlar da tepki gösterdi.

Sağanak sonrası yer yer 3 metreyi bulan çukurlar, ilgili firmanın işçileri ve dozer yardımıyla dolduruldu. Polis ekipleri, ihmal iddiaları üzerine soruşturma başlattı.

- Belediye otobüs şoförü yaralandı

Çobançeşme-Konak seferini yapan Fuat Şen'in kullandığı 46 numaralı 35 R 2838 plakalı belediye otobüsü, bir evin duvarına çarparak durabildi.

Kazada şoför mahalline sıkışan Şen, AKS 110 ekiplerinin çalışması sonucu çıkarılarak Tepecik Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne kaldırıldı. Şen'in sağlık durumunun iyi olduğu bildirildi.

- Teleferikte mahsur kaldılar

Öte yandan yenileme çalışmasının ardından 8 yıl sonra devreye giren teleferik tesisleri de sağanaktan olumsuz etkilendi. Sistem arızası meydana geldiği ileri sürülen tesislerde teleferik seferleri durdu. Seferler, yaklaşık bir saatlik çalışma sonucunda normale döndü.

Kaynak: AA