Hierapolis'te Kazı Ve Restorasyon Çalışmaları

Denizli Valisi Şükrü Kocatepe, UNESCO Dünya Miras Listesi'nde bulunan Pamukkale Ören Yeri Hierapolis Antik Kenti'ni ziyaret ederek, kazı çalışmalarını yürüten İtalyan ekiple görüştü.

Kocatepe, antik kentte kazı başkanı Ord. Prof. D'Andria'dan, Tiyatro, Plütonyum ve Aziz Phillipus Tapınağı kazı ve restorasyon çalışmaları hakkında bilgi aldı.

Birçok medeniyete ev sahipliği yapan Denizli'deki kazı çalışmalarında ortaya çıkarılan eserlerin bilim dünyasına ışık tuttuğunu vurgulayan Kocatepe, "Denizli'de, Laodikya Antik Kenti, Hierapolis Antik Kenti, Tabae Antik Kenti, Tripolis Antik Kenti ve Çivril Beycesultan Höyüğü olmak üzere 5 ayrı alanda kazı ve restorasyon çalışmaları devam ediyor" dedi.

Ord. Prof. Dr. Francesco D'Andria da 87 kişilik yerli ve yabancı ekiple 27 Temmuz'da başladıkları çalışmaları sürdürdüklerini söyledi.

Bu yıl Hamam Bazilika, Frontinus Ana Giriş Kapısı, Triton Çeşmesi, Doğu Nekropolis Bölgesi, Aziz Phillipus Hamamı ve Kilisesi, Tiyatro, Apollon Kutsal Alanı ve Tapınak, Stoa, Sarnıç, Kuzey Nekropol bölgelerinde kazı ve restorasyon çalışmalarına devam edileceğini anlatan D'Andria, 58 yıldan bu yana sürdürülen çalışmalarla önemli tarihi bulguların gün yüzüne çıkarıldığını kaydetti.

Kaynak: AA