Denzli Valisi Kocatepe, Hierapolis Kazılarını İnceledi

Yüzyıllarca birçok medeniyetlere ev sahipliği yapan Denizli’de geçmiş tarih, yapılan kazı çalışmaları ile gün ışığına çıkartılıyor. Denizli Valisi Şükrü Kocatepe, 2015 yılı kazı çalışmalarının başladığı Hierapolis Antik Kentinde incelemelerde bulundu.

Denzli Valisi Kocatepe, Hierapolis Kazılarını İnceledi
Denizli’nin en önemli antik kentlerinden biri olan ve beyaz cennet Pamukkale’de yer alan Hierapolis Antik Kentindeki 2015 kazı çalışmaları başladı.

İtalyan Lecce Üniversitesi tarafından yürütülen kazı çalışmalarının başkanlığını ise Ord. Prof. Dr. Francesco D’Andrıa yapıyor. Toplam 87 kişilik ekiple devam eden kazı çalışmalarını yerinde inceleyen Denizli Valisi Şükrü Kocatepe, yetkililerden kazı çalışmaları hakkında bilgi aldı.

Denizli’de 5 ayrı alanda kazı ve restorasyon çalışmalarının devam ettiğini belirten Denizli Valisi Şükrü Kocatepe, “Denizli’de tarih ve kültür turizminde önemli yere sahip olan antik kentlerimizdeki kazı ve restorasyon çalışmaları devam ediyor. Şuanda Laodikya Antik Kenti, Hierapolis Antik Kenti, Tabae Antik Kenti, Tripolis Antik Kenti ve Çivril Beycesultan Höyüğü olmak üzere 5 ayrı noktada ekipler kazı ve restorasyon çalışması yapıyor. Bu çalışmalardan biride Pamukkale Ören Yeri Hierapolis Antik Kenti Kazı çalışmalarıdır. 1957 yılından bu yana İtalyan kazı heyeti tarafından devam eden kazı çalışmalarında önemli bulgular gün yüzüne çıkartıldı” dedi.

Vali Kocatepe yetkililerden bilgi aldıktan sonra antik kentte bulunan Hamam Bazilika, Frontinus Ana Giriş Kapısı, Triton Çeşmesi, Doğu Nekropolis Bölgesi, Aziz Phillipus Hamamı ve Kilisesi, Tiyatro, Apollon Kutsal Alanı ve Tapınak, Stoa, Sarnıç, Kuzey Nekropol bölgelerinde kazı ve restorasyon alanlarında incelemelerde bulundu.
Kaynak: İHA