Canik'te Kentsel Dönüşüm

Canik Belediyesince yürütülen "Yeni Mahalle Kentsel Dönüşüm Çalışmaları" kapsamında 80.5 dönüm alanda kamulaştırma işlemleri tamamlanan 130 bina yıkıldı.

Canik Belediye Başkanı Osman Genç, yıkım çalışmalarını yerinde inceledi.

Burada konuşan Genç, Yeni Mahalle'de yürütülen kamulaştırma çalışmaları kapsamında söz konusu alandaki 285 bina ve dükkandan 172'sinin kamulaştırıldığını söyledi.

Kamulaştırma işlemleri tamamlanan 130 binanın yıkımının yapıldığını belirten Genç, "113 binanın ise kamulaştırma işlemi devam ediyor. Yıl sonuna kadar kamulaştırmanın tamamlanmasını ve yıkım işlemlerinin bitmesini hedefliyoruz. Ardından TOKİ tarafından Emlak Konut aracılığıyla proje çalışmalarına başlanacak" dedi.

Türkiye'ye örnek olacak bir çalışma gerçekleştirdiklerini dile getiren Genç, "Bol yeşil alanları, bütün sosyal donatıları ve depreme dayanıklı binaları ile insanlarımıza çağdaş yaşam imkanları sunmayı amaçlıyoruz. Kuzey Yıldızı'nın ardından Yeni Mahallemiz de 21'inci yüzyıla yakışır bir şekilde Türkiye'ye örnek olacak bir proje olacak. İnşallah çocuklarımıza arzuladığımız şehirler emanet edeceğiz. Güvenli, yeşille bezenmiş şehirler emanet edeceğiz" diye konuştu.

Kaynak: AA