Antalya'ya Dev Bitki Heykelleri Yapılacak

EXPO 2016 Antalya alanında 15 bin metrekarelik alanda yer alacak Türkiye'nin ilk bitki heykelleri için demo çalışmaları başladı.

Antalya'ya Dev Bitki Heykelleri Yapılacak
EXPO 2016 Antalya Ajansından yapılan açıklamaya göre, dev bitki heykellerinin yapımında danışmanlık yapacak Kanada merkezli Mosaicultures Internationales Baş Bahçıvanı Normand Francoeur, Antalya'ya geldi.

Alanda heykellerin demo çalışmalarına başlayan Francoeur, çalışırken Antalya iklimine dayanacak bitkileri seçmeye özen gösterdiklerini belirtti. Özel bir örtü tabakasının içini toprak ve çeşitli materyallerle doldurarak istedikleri figürü oluşturduklarını anlatan Francoeur, "Bizler de heykellere uygun renk ve türdeki bitkileri özenle yerleştirip, makasla şekil veriyoruz. Heykellerin içinde bir sulama sistemi var. Bu otomatik sistemle heykeller, her gün 5-10 dakika sulanacak" dedi.

Ziraat Yüksek Mühendisi Hüseyin Oruç da bitki heykellerin yaklaşık iki ayda şekillenmeye başlayacağını, istenilen görünüme 5-6 ayda kavuşacağını bildirdi.

- Alanda 110 heykel yer alacak

Mosaiculture Internationales Türkiye Temsilcisi Sinan Kahveci ise EXPO 2016 Antalya alanında yer alacak heykellerin sadece Türkiye için değil, Avrupa için de bir ilk olacağını ifade etti.

İlk kez 2000 yılında Kanada'nın Montreal kentindeki bir parkta bu heykellerin sergilendiğini ve büyük beğeni gördüğünü belirten Kahveci, EXPO 2016 Antalya alanında 15 bin metrekarelik bir alanda 110 heykel yapılacağını kaydetti.

Heykellerin "çiçek ve çocuk" temasına uygun olacağına dikkati çeken Kahveci, "Şu an test çalışmaları yapılıyor. Öngörülen 110 heykel, 10 site şeklinde yapılacak. Her sitenin bir teması olacak. İnsanlığın tarım ve hayvancılığa geçişini anlatan temalar olacak. Çocuklara heykellerle masalsı bir anlatım öngörülüyor. Amacımız budur" dedi.

Kaynak: AA