13. Türkiye Hafızlık Yarışması

Diyanet İşleri Başkanlığı'nca düzenlenen 13. Türkiye Hafızlık Yarışması'nda şampiyon olan Kahramanmaraşlı hafızlar, İl Müftüsü Muhammet Gevher'i ziyaret etti.

13. Türkiye Hafızlık Yarışması
Gevher, Diyanet İşleri Başkanlığı Din Hizmetleri Genel Müdürlüğünce 2 Ağustos'ta Rize Sahil Camisi'nde organize edilen yarışmada, birinci olan Raşit Tayyip Fındık ile üçüncü olan Furkan Kaplanduran ve hocalarını kabul ederek bir süre sohbet etti.

Türkiye genelinde düzenlenen yarışmada, Kahramanmaraş'tan iki hafızın dereceye girmesinin sevincini yaşadıklarını dile getiren Gevher, bunun da Türkiye tarihinde bir ilk olduğunu belirtti.

Birinci Fındık'ın Dulkadiroğlu İlçe Müftülüğüne bağlı Şahadet Kur'an Kursu'ndan mezun olduğunu dile getiren Gevher, şunları kaydetti:

"Bu yavrumuz Kuran-ı Kerim'i hiç yanlış yapmadan okumaktadır. Furkan Kaplanduran isimli yavrumuz ise Onikişubat Müftülüğümüze bağlı Acemli Kur'an Kursumuzda yetişmiş ve Türkiye üçüncüsü olmuştur. Bu başarılı sonuçlardan dolayı biz bugün bayram yaşıyoruz. Türkiye Kahramanmaraş'ın başarısını konuşuyor. Ben bu bağlamda öncelikle, Kuran kurslarımızı yardımlarıyla destekleyen halkımıza, kuran kursu hocalarımıza gayretli çalışmalarından dolayı çok teşekkür ediyorum. Bu kolay elde edilecek bir başarı değil. Profesörde olsanız Kur'an-ı Kerim'i hiç yanlış yapmadan okumak kolay bir iş değildir."

Gevher, içinde bulunan sıkıntıların, Kur'an-ı Kerim'a olan bağlılıkla kurtuluşa vesile olmasını diledi.

Ziyarete, Onikişubat İlçe Müftüsü Abdullah Demir, Dulkadiroğlu İlçe Müftüsü İsmail Günay, İl Müftülüğü Şube Müdürü İlyas Hannep, Acemli Kuran Kursu Müdürü Selahattin Akkurt ve Şahadet Kuran Kursu Müdürü Mustafa Uçar katıldı.

Kaynak: AA