Üretelim, Satalım!

Erzurum’da ister ticaretle uğraşsın, ister ev kadını olarak hayatını sürdürsün tüm bayanlara, “Üretin, satın. İhracat konusunda biz gereken yardımı ve desteği kadınlarımıza vermeye hazırız” diyen Doğu Anadolu İhracatçılar Birliği Başkanı Cemal Şengel, “Tebrizli kadınla,ticaret konusunda beni fazlasıyla cesaretlendirdi” dedi.

Üretelim, Satalım!
Doğu Anadolu İhracatçılar Birliği (DAİB) Yönetim Kurulu Başkanı Cemal Şengel, Erzurumlu kadınlara“Üretin, satalım" çağrısı yaptı, "Tebriz’de iş dünyasına kadınlar hakim. Bizde neden olmasın”dedi.

DAİB olarak uluslararası rekabetin geliştirilmesini sağlamak amacıyla gittikleri İran’ın Tebriz Kenti’nde kadınların ticarete olan ilgisini yakından gördüğünü belirten Şengel, “Bizim de genç ve dinamik bir nüfusumuz, giderek ticarete ısınan kadın müteşebbislerimiz var. Bu potansiyelimizi iyi değerlendirmeliyiz. Kadınlarımız üretsin, biz ihracat konusunda kendilerine her türlü yardımı yapar, desteği veririz” diye konuştu.

Geçtiğimiz günlerde bir grup işadamıyla birlikte İran’ın Tebriz Kenti’ne çıkartma yapanDAİB Yönetim Kurulu Başkanı Cemal Şengel’i, İranlı kadın müteşebbislerin sayıca çokluğu şaşırttı. Tebriz’in büyük otellerinden birisinin toplantı salonunda Türk ve İranlı işadamlarını karşılıklı olarak biraraya getiren Şengel, “Biz de sadece bir genç kardeşimiz bayan olarak aramızdaydı. Oysa İranlı katılımcıların yarısından fazlası bayandı” hatırlatması yaptı. Ülkemizde kadın müteşebbis sayısının çok az olduğunu, bayanların daha çok kamu kesiminde istihdam edildiğine işaret eden Başkan Şengel, şunları söyledi:

“Erzurum olarak kalkınmak, bölge olarak da önümüzdeki engelleri aşmak istiyorsak, topyekün bir kalkınma hamlesi başlatmalıyız. Bu hamleyi yaparken, kadınlarımızın da, tıpkı Tebrizli hemcinslerinin yaptığı gibi, yanımızda yer alması gerekir.Kadınlarımızın yaratıcı bir ruha sahip olduğunu evlerimizde görüyoruz. Bu potansiyeli mutlaka iyi değerlendirmeliyiz. İster evinde iş yapsın, ister çarşıda, pazarda ticaretle uğraşsın tüm kadınlarımıza sesleniyorum: Üretimekatkıda bulunsunlar, biz de DAİB olarak kendilerine destek verelim. İhracat yapmak isteyen genç kardeşlerimize, müteşebbis ruhlu kadınlarımıza kapımız açıktır."

Şengel, kendisine ilham ve cesaret veren Tebrizli işkadınları ile de toplantı sırasında yakından ilgilendi ve kendilerini Erzurum’a iş yapmaya, ticarete, yatırıma davet etti.
Kaynak: İHA