Turgutlu Belediye Meclisinden Önemli Kararlar

Turgutlu Belediyesi ağustos ayı olağan meclis toplantısı Belediye Başkanı Turgay Şirin’in şehir dışında olması nedeniyle Başkan Vekili Ayhan Çelikdoğan’ın başkanlığında yapıldı.

Turgutlu Belediye Meclisinden Önemli Kararlar
Toplantının açılış konuşmasını yapan Başkan Vekili Ayhan Çelikdoğan, son günlerde artan terör olaylarını lanetleyerek şehit olan asker ve polislere Allah’tan rahmet diledi. Yoğun bir gündemin ele alındığı meclis toplantısında ilk olarak 2015 Haziran Ayı meclis toplantısına ait toplantı tutanağı ve meclis kararları görüşüldü.

DERNEK VE KOOPERATİFE YER TAHSİSİ

Sarıbey Köyü Tarımsal Kalkınma Kooperatifi’nin yer tahsisi talebi görüşülerek mahallede yer alan ve Turgutlu Belediyesi’ne ait olan taşınmazın yıllık 10 TL bedelle 5 yıllığına kooperatife kiralanması karara bağlandı. Ele alınan bir diğer gündem maddesi ile de Peynir Pazarı Mevkii’nde yer alan dükkanın burada belediye tarafından hayata geçirilecek yeni projenin uygulanması esnasında tahliye edilmesi şartıyla Beşir Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Turgutlu Temsilciliği’ne tahsisi kararlaştırıldı.

YENİ PARKIN İSMİNİ MAHALLE SAKİNLERİ BELİRLEYECEK

Turgutlu Belediyesi tarafından Ergenekon Mahallesi Hüdavendigar Sokak üzerinde yer alan yeni parka isim verilmesi ile ilgili gündem maddesinin görüşülmesi neticesinde Zabıta Müdürlüğü ekipleri tarafından parkın yer aldığı bölgede bir anket çalışması yapılmasına karar verildi.

Yeni parkın isimlendirilmesi yapılacak olan anketin sonuçlarına göre gerçekleştirilecek.

GENÇLİK MERKEZİNİN SATIŞ YETKİSİ VERİLDİ

Eski Peynir Pazarı Mevkii’nde yer alan ve inşaatı tamamlanan Turgutlu Belediyesi’ne ait Gençlik Merkezi’nin amacı doğrultusunda kullanılmak üzere Manisa Büyükşehir Belediyesi’ne satışı hususunda Belediye Encümenine yetki verildi.

Meclis Başkan Vekili Ayhan Çelikdoğan, Büyükşehir Belediyesi’nin söz konusu binada öğrencilere yönelik kurslar ve eğitimler gerçekleştirmeyi planladığını ifade etti.

KOZA PAZARI OTOPARKI BÜYÜKŞEHİRE DEVREDİLDİ

Ele alınan bir diğer gündem maddesinde Koza Pazarı mevkiinde yer alan otoparkın üzerinde bulunan kafeterya alanının kullanım hakkının Turgutlu Belediyesi’nde kalmak şartıyla Manisa Büyükşehir Belediyesi’ne devredilmesi kararı alındı. Bu gündem maddesi ile ilgili olarak meclis üyelerini bilgilendiren Büyükşehir Belediyesi Turgutlu Koordinasyon Şube Müdürü İbrahim Kutar, Büyükşehir Belediyeleri Kanunu doğrultusunda otoparkların büyükşehir belediyelerine devredildiğini, söz konusu alanda da uzun süredir çözülemeyen istimlak problemlerinin olduğunu ve bu yüzden meclis kararının alındığını ifade etti.

KENT MÜZESİ PROJESİ İLE İLGİLİ YETKİ VERİLDİ

Sosyal Kalkınma ve Beşeri Gelişme Altyapı Mali Destek Programı kapsamında Turgutlu Belediyesi tarafından hazırlanarak Zafer Kalkınma Ajansı’na sunulan ve destek almaya hak kazanan Turgutlu Kent Müzesi Projesinin uygulanmasına, imza ve harcama yetkilisi olarak Belediye Başkanı Turgay Şirin ya da münferiden Başkan Yardımcısı Çetin Akın’ın, proje koordinatörü olarak da Mehmet Gökyayla’nın yetkilendirilmesine karar verildi.

Ayrıca proje kapsamında belediye tarafından 508 bin 185 TL eş finansman sağlanması karara bağlandı.

Belediye Meclisi toplantısında İmar Komisyonu raporu ile imar planlarıyla ilgili talep ve görüşler de ele alınarak karara bağlandı. Bu kapsamda Atatürk Mahallesi ile ilgili sınır değişikliği talebi de ele alındı. AK Partili meclis üyelerinin konunun tekrar değerlendirilmesi yönündeki önerileri sonrasında mahalle sınırlarındaki değişiklik talebinin İmar Komisyonu toplantısında detaylı olarak ele alındığı ifade edilerek ve söz konusu değişiklik uygulamasının pratikte ortaya çıkarabileceği sıkıntılar göz önünde bulundurularak oy çokluğu ile reddedildi.
Kaynak: İHA