Pasinler'de Patates Tarla Gününe Büyük İlgi

Erzurum’un Pasinler ilçesi Serçeboğazı Mahallesinde düzenlenen tarla gününe çiftçiler yoğun ilgi gösterdi.

Pasinler'de Patates Tarla Gününe Büyük İlgi
Erzurum İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü ve APS tohumculukla beraber tarımsal üretim faaliyetleri kapsamında Pasinler ilçesi Serçeboğaz mahallesinde tarla günü etkinliği düzenlendi.

Düzenlenen tarla günü etkinliğinde Aps Tohumculuk adına Adem Alkanat, Erzurum İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü Osman Akar ve Erzurum Vali yardımcısı Abdurrahman İçyer birer konuşma yaptılar.

Düzenlenen etkinlik sonrasında konuyla ilgili açıklamada bulunan Pasinler Kaymakamı Ali Ada, "İlçemizde sertifikalı patates kullanımının yaygınlaşması sonucu patates için önemli olan bitki hastalık ve zararlıları ile mücadele masraflarının azalacağını patates tarımında dönümde üretim artış olacaktır." dedi.

İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Murat Çetin ise; "İlçemizde tohumculuğun yaygılaştırılması için çapa gösteren Adem Alkanat başta olmak üzere diğer firmalara teşekkür ederim. Sertifikalı patates tohumunun yaygılaştırmasıyla ilçemizde patates üretim miktarı daha da artacaktır. Ayrıca sertifikalı patates tohumu kullanımı sonucunda bitki hastalık ve zararlıları ile mücadelede pestisit azalması sonucunda ekolojik denge korunmuş olacaktır." şeklinde konuştu.

Serçeboğaz köyünde düzenlenen etkinliğe Erzurum Vali Yardımcısı Abdurrahman İçyer, Pasinler Kaymakamı Ali Ada, Pasinler Garnizon Komutanı Jandarma Yüzbaşı Yunus Baysal, Pasinler Belediye Başkanı Ünsal Sertoğlu, Erzurum İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü Osman Akar, Pasinler İlçe Emniyet Müdürü İbrahim Coşkun, Pasinler İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Murat Çetin, resmi ve sivil toplum kuruluşları temsilcileri ile muhtarlar, çiftçiler ve merkez ilçe Targel personeli katıldı.

Kaynak: İHA