Gönül Gözüyle Öğreniyorlar

Altıeylül Belediye Başkanı Zekai Kafaoğlu, görme engelli öğrenciler için Gençlik Merkezi’nde düzenlenen Yaz Kur’an Kursu’nu ziyaret etti.

Gönül Gözüyle Öğreniyorlar
Altıeylül Belediye Başkanı Zekai Kafaoğlu, İlçe Müftüsü İbrahim Türedioğlu ve Altıeylül Belediye Başkan Yardımcısı Mesut Eray’ın da katılımıyla görme engelli eğitimci Resul Atak tarafından verilen Kur’an Kursu’nu ziyarette bulundu. 22 Haziran’da başlayan kurs hakkında bilgiler veren İlçe Müftüsü İbrahim Türedioğlu, "Burada gönül gözleriyle öğrenen 12 görme engelli öğrencimize Kur’an Kursu veriyoruz. Eğitimcimiz Resul Atak tarafından verilen eğitimde kursiyerlerimiz, hem Kur’an , hem temel dini bilgiler,hem de namaz dualarını ve namaz ile ilgili bilgileri öğreniyorlar. Ayrıca sosyal yaşamda da eğitmenleri kendilerine rehberlik yapıyor, yüzme aktivitelerinde bulunuyorlar. Görme engelli kursiyerlerimizin kurs yerine ulaştırılmasında destek veren Altıeylül Belediyemize de ayrıca çok teşekkür ediyoruz. Belediyemizce tahsis edilen servis sayesinde, kursiyerlerimiz evlerinden kursa gelip gidiyorlar. Bu durumdan hem bizler, hem kursiyerlerimiz hem de veliler çok memnun. Güzel bir hizmet oldu, teşekkür ediyorum” şeklinde konuştu.

Dezavantajlı grupların sosyal hayata kazandırılmasının önemini belirten Altıeylül Belediye Başkanı Zekai Kafaoğlu ise: “Burada verilen çok güzel bir hizmet. Bu hizmeti başlatan Müftü Hocamız ‘Bize destek olur musunuz?’ dedi, biz de Altıeylül sınırları içerisinde olan herkese hizmet vermek için geldik, hizmetkâr olmaya geldik dedik. Sizler olmasanız, bizim böyle bir hizmet verme şansımız yok. Sayın hocamız da fedakârlık gösterip bu yaz tatilinde sizlere kurs veriyor. Hem dini, hem ilmi konularda, sanatta, sporda her konuda donanımlı yetişmeniz gerekiyor. Artık dezavantajlı grupların, dezavantajlarını ortadan kaldırmalıyız. Özellikle yerel yönetimlerin bu konuda üzerlerine düşen görevleri var. Beden engelli, zihin engelli, şizofreni hastaları, sokak çocukları, madde bağımlıları, yaşlılar ile ilgili durumlarda belediyeler odak noktasında olmalı. Bizler kimseyi ötekileştirmeden herkesi kucaklamalıyız. Sizin için ne yapsak azdır, yapabilecek ne varsa katkı sağlamaya hazırız” dedi.

Kur’an Kursu ziyareti esnasında kendisine teşekkür eden veliler ile sıcak sohbette bulunan Başkan Kafaoğlu, daha sonra Gençlik Merkezi’ndeki diğer kursları gezerek vatandaşlar ile sohbet etti.
Kaynak: İHA