Yaz Gençlik Kampı'nda Öğrenciler Doğayı Keşfediyor

Zeytinburnu Belediyesi Gençlik Merkezi’nin düzenlediği Yaz Gençlik Kampı’nda öğrenciler doğayı keşfetti.

2015-2016 eğitim yılını başarıyla tamamlayıp karnelerini alan öğrenciler, Zeytinburnu Belediyesi Gençlik Merkezi’nin düzenlediği yaz kampına katılarak, doğa ve denizle baş başa kalıp bütün bir yılın stresini attı.

Çanakkale - Assos’ta gerçekleştirilen kampa, 40 kişiden oluşan 4 ayrı grup katıldı.

 Toplam 160 öğrencinin bulunduğu kampta öğrenciler; kültür, doğa, tarih, spor, eğlence gibi birçok etkinliğe katıldı.

Uzman rehber hocaların anlatımıyla Çanakkale’nin tarihi mekanlarına tur düzenleyen öğrenciler, Çanakkale Zaferi’nin 100’üncü yılında şehitleri bir kez daha andı. Çanakkale Şehitlik Anıtı’nı ve Milli Parkı gezen öğrenciler, Çanakkale ruhunu yerinde görüp savaştan kalan tarihi eserleri inceledi.

BAŞKAN AYDIN’DAN ATICILIK DERSİ

Kaz Dağları gezisinde doğa yürüyüşü yaparak Kanyon’u gören gençler, bölgedeki eski tarihi köyleri ve Assos’u gezdikten sonra mangal yakıp et pişirmeyi denedi. Futbol, voleybol, basketbol, atıcılık, okçuluk ve masa tenisi gibi yarışmaların düzenlediği kampta öğrencilerin kıyasıya mücadelesi izleyenlerden büyük alkış aldı.

Konseri, şiir gecesi ve tiyatral sunumun yapıldığı kampta en çok keyif alınan uygulama ise dileyen her öğrencinin kendi kamp hikayesini yazıp video klip halinde çektiği kısa film ve spot klipler oldu.

Zeytinburnu Belediye Başkanı Murat Aydın’ın kapıda karşıladığı öğrencilerin kamp hikayesi, dönüş yolculuğunda da tekerrür etti.

Dönüş sırasında bir daha ki yazı iple çektiğini dile getiren öğrenciler, ‘’Hocalarımız, kamp hakkında bizi bilgilendirirken onların söylediklerini abartı sanmıştık. Kamptan ayrılırken birçoğumuzun yüzü asıldı. Şimdiden seneye düzenlenecek kampı sabırsızlıkla bekliyoruz” dedi.

6 günlük kamp hikayesini tamamlayan öğrenciler, kamptan ayrılmanın hüznü ve mutluluğunu bir arada yaşayarak, yerlerini yeni gelecek arkadaşlarına devretti.
Kaynak: İHA