Milyonda Bir Görülen Hastalığa Şifa Umudu

İçel'de, çift taraflı doğumsal kaval kemiği eksikliği (Tibial Hemimelia) hastası 1 yaşındaki Furkan Eymen'in anne ve babasının çocuklarının yürüyebilmesi için yaptığı yardım çağrısı, karşılık buldu.

Doktorların "milyonda bir görüldüğünü" belirttiği hastalıkla dünyaya gelen Furkan Eymen'in ameliyatı için gereken paranın büyük kısmı, hayırseverlerin yardımları sayesinde toplandı.

Eymen'in hastalığı nedeniyle, diz kapaklarının altındaki kemiklerde eksiklik ve deforme bulunduğundan bacakları ile ayakları düzgün gelişmedi. Üç yaşına kadar ameliyat edilmezse ömür boyu yürüyemeyeceği bildirilen Eymen'in durumunun Anadolu Ajansının haberiyle duyurulması üzerine, aileye birçok yerden yardım geldi.

Özel bir firmada çalışırken oğlunun tedavisiyle ilgilenmek için işten ayrılmak zorunda kalan baba Semih Yıldızçelik, AA muhabirine, rahatsızlığın ameliyatla düzelebildiğini ancak bunu dünyada sayılı birkaç doktor gerçekleştirebildiği için maliyetinin yüksek olduğunu söyledi.

Bu tür ameliyatlarda tecrübesi bulunan Prof. Dr. Michael Weber ile iletişim kurduklarını anlatan Yıldızçelik, şöyle devam etti:

"Weber, Furkan Eymen'in tedavisinin mümkün olduğunu ve yapılacak ameliyatlar sonrasında yaşıtları çocuklar gibi koşup oynayabileceğini söyledi. Ancak tedavi sürecinin uzun ve maliyetli olacağını da aktardı. Biz de bu heyecanla bazı girişimlerde bulunduk. Yapılan haberler ve sosyal medya aracılığıyla durumumuzu insanların duymasını sağladık. Duyarlı vatandaşlardan çok olumlu dönüşler oldu."

Paranın büyük bölümünün toplanması üzerine ameliyat için yeniden girişimde bulunduklarını dile getiren Yıldızçelik, "Doktorumuz Weber 18 Ağustos'ta Türkiye'ye gelecek ve İstanbul'daki özel bir hastanede ameliyatları gerçekleştirmeye başlayacak. İnşallah oğlumuz bu tedavi sonucunda sağlığına kavuşarak yürüyecek. Furkan Eymen'in yürümeye başladıktan sonra atacağı her adımda ufak dahi katkısı olan herkese minnettar olacağız" diye konuştu.

- "Sonunda beklediğimiz gün geliyor"

Anne Şeyma Yıldızçelik de oğlu için yaptıkları yardım çağrısına gösterilen ilgiden hem duygulandıklarını hem de mutlu olduklarını söyledi.

İngiltere, Almanya ve Fransa gibi çok sayıda ülkeden hayırseverlerin yardım etmek için kendileriyle irtibat kurduğunu belirten Yıldızçelik, şunları kaydetti:

"Duyarlı insanlar sayesinde tedavi için gerekli 230 bin doların 170 bin dolarını toplayabildik. Kendilerine çok çok teşekkür ediyor ve minnettar olduğumu belirtmek istiyorum. Furkan Eymen belki onların sayesinde yürüyebilecek. Sonunda beklediğimiz gün geliyor. Bebeğimiz 18 Ağustos'ta ilk ameliyatını olacak. Bizim için en büyük engel parasal engeldi. Bunun büyük bir kısmını insanların yardımıyla aştık. Kalan kısmı da hayırseverlerin yardımıyla aşabileceğimize inanıyorum. Maddi manevi destek olan herkese teşekkür ediyoruz."

Yıldızçelik, yürüyebilmesi için 8 ameliyat geçirecek oğluna, ardından da uzun süre fizik tedavi uygulanacağını bildirdi.

Kaynak: AA