Mdsyb Kuruluşunun 20. Yılında

Muğla’da hayvancılığın bilinçli bir şekilde gelişmesini sağlamak üzere kurulan Muğla İli Damızlık Sığır Yetiştiricileri Birliği (MDSYB) kuruluşunun 20 yılında.

Mdsyb Kuruluşunun 20. Yılında
Muğla İli Damızlık Sığır Yetiştiricileri Birliği (MDSYB) başkanı Mehmet Aldemir, Muğla’da hayvancılığı daha iyi yerlere getirmek, üyelere daha kaliteli hizmet verebilmek ve bazı ihtiyaçlarını karşılamak amacıyla yeni projeler üretme aşamasında olduklarını söyledi.



27 KİŞİ İLE KURULDU, ŞİMDİ 2 BİN 545 ŞAHIS, 3 KOOPERATİF VE TİGEM ÜYELERİ ARASINDA

1998 yılından bu yana başkanlığını yürüten Mehmet Aldemir, “Birliğimiz, 1995 yılında 27 kurucu üye ile “Muğla Siyah Alaca Damızlık Süt Sığırı Yetiştiricileri Birliği” olarak kurulmuş, 2010 yılı genel kurulunda adını değiştirerek “Muğla İli Damızlık Sığır Yetiştiricileri Birliği” olmuştur. Muğla genelinde 2 bin 545 şahıs, 3 kooperatif ve devlet kurumu olan TİGEM birliğimizin üyeleri arasında bulunmaktadır” dedi.

Üreticilerin elde ettiği ürünleri pazarlamakta sıkıntı çektiğini gördüklerinin altını çizen Aldemir “Birliğimizi daha da geliştirmek ve üyelerimizin gelişen teknolojileri yerinde görmesini sağlamak için yurt içinde yapılan fuarlara katılımını sağlıyoruz. Projelerimizden bir tanesi de mandıra kurarak bölgemizdeki üreticilerimizin ekonomilerine katkı sağlamak” ifadelerini kullandı.

KENDİ MÜLKİYETİMİZDE HİZMET VERİYORUZ

Üyelere eksiksiz hizmet vermek için ellerinden var güçleri ile çalışmaya gayret gösterdiklerini kaydeden (MDSYB) başkanı Mehmet Aldemir, bunun için, Suni tohumlama, küpeleme ekibi ve bürolarımızda görevli 30 personel ve irtibat bürolarımızda gece gündüz araç takip sistemleri ile takip edilebilen 23 aracın hizmet verdiğini dile getirdi.

Aldemir, “Tarım İl Müdürlüğü’nün tahsis ettiği bir odada faaliyetlerini yürütmeye başlayan birliğimiz, 2008 yılında Muğla merkezde kendi mülkiyeti olarak aldığı hizmet binasının ardından Tarım İl Müdürlüğü’nün tahsis ettiği binadan ayrılmıştır. Ardından da merkeze uzak ilçelerdeki birlik üyelerine daha yakın olmak ve daha iyi hizmet edebilmek amacıyla Milas ve Ortaca’da birliğimiz mülkiyetinde olan ofislerimiz hizmet vermeye başlamıştır. Bunların yanı sıra Seydikemer ve Menteşe ilçelerinde de hizmet binası yapmak üzere arsa alınmıştır” diye konuştu.

2015 YILI HEDEFİMİZ, TAHMİNİ 14 MİLYON LİRA

Üyelere işletmelerinde Islah çalışması, danışmanlık, suni tohumlama ve küpeleme hizmetlerinin yanı sıra üyelerin ihtiyaçları olan kaba yem tohumu, vitamin katkı maddeleri, yamalama blokları, makine ekipman yedek parçaları gibi hizmetler de sunulduğunu belirten Aldemir, destekleme ile ilgili şu rakamları verdi. “Birliğimiz aracılığı ile üyelerimize 2014 yılında ödemeler ve devlet desteklemelerinde 27 bin 847 anaç sığır için 7 milyon 261 bin 935 lira, buzağı desteği olarak 1. dönem için 1 milyon 16 bin 945 lira, 4 dört dönem süt desteği olarak 3 milyon 707 bin 318 lira olmak üzere toplamda 11 milyon 986 bin 198 lira ödeme yapıldı. Bu rakamların 2015 yılında tahmini olarak 13-14 milyon lira civarında olmasını bekliyoruz”
Kaynak: İHA