Kuyucak'ın Su Sıkıntısı Gideriliyor

Muğla Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi (MUSKİ) Genel Müdürlüğü ekipleri tarafından, yaklaşık 20 gün su sıkıntısı yaşayan Meşelik Mahallesi Kuyucak Mevkiinde uzun süredir devam eden çalışmalar sonucunda su sıkıntısı çözülüyor.

Kuyucak'ın Su Sıkıntısı Gideriliyor
Milas’ın Meşelik Mahallesi Kuyucak Mevkiinde uzun süredir yaşanan su sıkıntısının giderilmesi için MUSKİ Su ve Kanal İşletme Daire Başkanlığı 1.Bölge Şube Müdürlüğü ekipleri çalışma başlattı. Bölgeye giden mühendis ve teknik ekiplerin Kuyucak bölgesinde uzun süredir yaptığı çalışmalar sonuç verdi. MUSKİ ekiplerinin çalışmalarının devam etmesine rağmen teknik detaylardan dolayı çözülemeyen ve yaklaşık 20 günlük su sıkıntısı çeken Kuyucak mahallesinde ki çalışmalarda sona gelindi. Ekiplerin uzun uğraşları sonucunda mahallenin içme suyunu karşılayan ana hattında basınç düşüklüğü olduğu tespit edildi. Ekipler buna önlem olarak basıncın düştüğü bölgeyi tespit ederek mahallede 3 bin 500 metrelik hat yenileme çalışmasına başladı.

Kısa süre içerisinde hat yenileme çalışmasının bin 300 metresini tamamlayan MUSKİ ekipleri kalan 2 bin 200 metrelik kısmı da kısa sürede bitirmek için yoğun mesai harcıyor.

Konu hakkında konuşan MUSKİ Genel Müdürü Baki Ülgen, çalışmaların hızla devam ettiğini ve en kısa sürede tamamlanacağının vurguladı. Ülgen “Mahallede uzun süredir devam eden çalışmalarımız var. Yaz mevsimi nedeniyle zaten düşük olan su basıncı Kuyucak Mahallemizdeki su borularının çapının küçük olmasıyla birleşince mahallede basınç sorunu oluştu. Teknik ekiplerimizin yaptığı çalışmalarla sorunlu bölgeyi tespit ettik ve hemen o bölgede hat yenileme çalışması başlattık. En kısa sürede küçük çaplı boruları büyük çaplılarla değiştirerek mahallede su sıkıntısını gidereceğiz” şeklinde konuştu.

Kaynak: İHA