Kozan'da Çam Ağaçlarında Görülen Hastalıkla Mücadele

Kozan Belediyesi ve Orman İşletme Müdürlüğü işbirliğiyle Kozan Kalesi ve eteğindeki mesire alanında bulunan kızılçam ağaçlarında görülen Akdeniz çam kabuğu hastalığına karşı mücadele başlatıldığı bildirildi.

Kozan'da Çam Ağaçlarında Görülen Hastalıkla Mücadele
Belediyeden yapılan açıklamaya göre, Orman İşletme Müdürlüğü ile yapılan ortak çalışma kapsamında, farklı orman kümelerinde olduğu gibi kale ve eteğindeki bazı çam ağaçlarında da görülen Akdeniz çam kabuğu hastalığından (Ortahatomicus Erosus) yörenin olumsuz etkilenmemesi için biyoteknik mücadele yapılıyor.

Orman İşletme Müdürlüğü yetkilileri, Akdeniz, Ege ve Marmara bölgesindeki kızılçam ve sedir ağaçlarında özellikle şubat ve aralık aylarında etkili olan hastalıkla mücadele kapsamında Kozan Belediyesinin başvurusu üzerine çalışma başlatıldığını ve teknik destek verildiğini belirttiler.

Belediye Başkan Yardımcısı Yaşar Şenöz, doğanın korunmasını önemsediklerini, birçok ormanlık alanda yaygın olarak görülen hastalıkla mücadele için belediye olarak gerekli çalışmaları yaptıklarını kaydetti.

Şenöz, Kozan Kalesi dışında, çam ağacı kümeleri içinde bulunan belediyenin diğer işletmeleri Kent Müzesi, Arıkan Konağı, Sodes Düşler Alemi, Dağılcak gibi tesisler çevresinde de hastalığa karşı önlem aldıklarını belirterek. Kozan Orman İşletmesine destekleri için teşekkür etti.

Kaynak: AA