Kertil Mesire Alanında Temizlik Çalışması Yapılıyor

Balıkesir’in Sındırgı ilçesinde bulunan Kertil mesire alanında temizlik çalışmaları devam ediyor.

Kertil Mesire Alanında Temizlik Çalışması Yapılıyor
Orman İşletme Müdürlüğü ve Sındırgı Belediyesi persoenelleri tarafından yapılan temizlik çalışmalarında çetin geçen kışın izleri siliniyor. Kertil Mesire alanında yapılan temizlik çalışmalarını Sındırgı Belediye Başkanı Ekrem Yavaş, Belediye Meclis Üyesi Hasan Avcı, Kültür ve Sosyal İşler Müdürü Salih Durak, Orman İşletme Müdürlüğü Kertil Şefi Mustafa Akbal yerinde inceledi. Çevre İl ve İlçelerden vatandaşların piknik yapmak için tercih ettiği Kertil Mesire alanı tekrar eski günlerine kavuşabilmesi için çevre düzenleme çalışmaları tüm hızıyla devam ediyor.

Sındırgı Belediye Başkanı Ekrem Yavaş, Kertil Mesire alanında bulunan et lokantasının yakın zaman içinde hizmete açılacağını kaydetti.

Kertil Mesire alanını Orman İşletme Müdürlüğünden 39 yıllığına kiraladıklarını belirten Başkan Yavaş; “Şuanda Sındırgı’ya 9 km mesafedeki Çamurlu ismiyle bilinen ama Kertil Mesire alanındayız. Bu alan yıllar boyunca 1984 yılına kadar İzmir - İstanbul yolu güzergahında bulunan hem Akhisarlıların hem de Sındırgılıların piknik yaptıkları hatta pikniğin ötesinde de her düğünde mutlaka düğün sahiplerinin gelip gelinin, damadın veya sünnet çocuğunun oynadığı davul zurnaların işlediği bir alandayız. Tabi onlarca lokanta vardı bu bölgede bu lokantalar yol 1984 yılında Sındırgı’dan gidince lokantalarla beraber buralar öldü. Biz geçen 2004 -2009 tarihleri arasında bu bölgede et lokantası olarak işletmiştik. Arkasından tatbiki benim zamanımdan sonra kapanmış. Kapandıktan sonra ise tekrar hayat bulabilmesi için şuan Orman İşletme Müdürlüğümüzden burayı 39 yıllığına kiraladık. Buranın suyu akmazken, BASKİ tarafından suyu akar hale getirildi.

Çevrede ise ciddi bir hummalı temizlik çalışması başladı.

Tekrar piknik yapılabilmesi için. Orman İşletme Müdürlüğümüzün İŞKUR marifetiyle çalışan arkadaşlarla beraber hem orman işletme müdürlüğümüz hem de Sındırgı Belediyesi olarak burada yaptığımız çalışma neticesinde güzel bir çevre temizliği yapıldı. Arkasından da doğal bir ortamı tekrar yaşatabilmek maksadıyla hem bankların hem de masaların tekrar piknik yapılabilecek hale getirebilmesi içinde Orman İşletme Müdürlüğümüzce ortak bir çalışma başlattık. İnşallah çok yakın bir zamanda şuanda çevre temizliği yapılan yerin tekrar eski günlerinde ki gibi piknik yapılacak hale getirilmesi için çalışmalar devam ediyor. Arkasından da burada bulunan et lokantası insanların hizmetine sunulmak için belediyemiz tarafından girişimler devam ediyor. Birkaç inşaatla alakalı çünkü yerin temelinde bir sıkıntı var. Bu temelindeki sıkıntı giderildikten sonra tekrar et lokantası yapmak için çalışmalar başlayacak. Bu çalışmalarda bize destek veren Orman İşletme Müdürlüğümüze ve çok kıymetli ekibine teşekkürü bir borç biliyoruz. Sındırgımızın güzel bir alanı olarak bildiğimiz bu serin Kertil dağlarının eteğindeki yerde çok yakın zamanda tekrar eski günlerini canlandıracağız” dedi.

Sındırgı Belediyesi tarafından Kertil Mesire alanında yapılan temizlik çalışmalarından memnunluk duyduklarını ifade eden Orman İşletme Müdürlüğü Kertil Şefi Mustafa Akbal ise, "Beraberlik içinde bu işler yapılıyor. Belediyemizde bu konuda sağ olsun her türlü desteği sağladı. Ortak bir çalışmanın neticesinde İnşallah bundan sonra burası Sındırgı halkı için çok güzel piknik yerine dönüşecektir. Başkanımıza ilgisinden dolayı çok teşekkür ederim. Hayırlı uğurlu olsun” dedi.

Kaynak: İHA