İzmir'de Köprü İskelesinin Çökmesi

CHP İzmir Milletvekili Mustafa Balbay, İzmir çevre yolunun Menemen kesimindeki köprü iskelesinin çökmesi sonucu 4 işçinin enkaz altında kalmasıyla ilgili soruşturma açıldığını bildirdi.

Balbay, olay yerinde inceleme yaptıktan ve yetkililerden bilgi aldıktan sonra gazetecilere açıklamasında, şantiyede 90 işçinin çalıştığını, çöken iskelenin olduğu yerde ise 20 işçinin görevli olduğunu belirtti.

Dokuz işçinin dökümden sorumlu bulunduğunu, 5 işçinin öğle yemeğine gittiğini ifade eden Balbay, "5 işçi yemeğe gittikleri için kazadan kurtulmuş durumda. Bu çöken iskelede 150 tonluk bir yük var. 4 işçimizin üzerine 150 tonluk bir yük çökmüş" dedi.

Aynı iskelede art arda 7 dökümün yapıldığını, metal yorgunluğunun olduğunu savunan Balbay, bu kazanın son olması temennisinde bulundu.

Peşin hükümle hemen birilerinin suçlanmaması gerektiğini vurgulayan Balbay, "Sonuç olarak iskele merkezli bir kaza söz konusu. Sorumluların araştırılması lazım. Ölen kardeşlerimize Allah'tan rahmet, yakınlarına sabır diliyorum. İş güvenliğiyle ilgili yasaların hakkaniyetle uygulanması artık elzem. Olayla ilgili soruşturmanın takipçisi olacağım, bırakmayacağım. Can bu kadar ucuz olmamalı" diye konuştu.

Bu arada, enkaz altında kalan 3 işçiyi kurtarma çalışmaları sürüyor.

İzmir çevre yolunun Koyundere mevkisinde inşaatı süren köprünün iskelesi harç dökülmesi sırasında çökmüş, 4 işçi enkaz altında kalmış, bir işçinin cesedi çıkarılmıştı.

Kaynak: AA