Hacıbeyli Köyü Camisi'ne Büyükşehir Desteği

Yıldırım düşmesi sonucu duvarlarında büyük çatlaklar oluşan Kozan’a bağlı Hacıbeyli Mahallesi (Köyü) Camisi’nin minare ve bina yıkımını, molozların kaldırılmasını ve temel inşaatının yapımını Adana Büyükşehir Belediyesi üstlendi.

Hacıbeyli Köyü Camisi'ne Büyükşehir Desteği
21 Mart 2015 tarihinde bölgedeki sağanak yağış esnasında meydana gelen yıldırım düşmesi sonucu gövdesinde büyük çatlaklar oluşan Hacıbeyli Camisi’nde minare tehlike arz ederken, kullanılamaz hale gelen cami binası da cami cemaatı ve mahalle sakinlerininde tedirginliğe neden oldu.

1955 yılında yapılan cami ve minaresinin mutlaka yıkılıp yerine yenisinin yapılması elzem haline gelince cami imamı tarafından durum Kozan İlçe Müftülüğü’ne bildirildi.

Müftülük bir defaya mahsus ilçeye bağlı camilerde cami cemaatinden yardım toplamaya izin verebileceklerini söyledi.

Bunun konuya çözüm olamayacağını gören İmam Mehmet Bingöl ve mahalle muhtarı durumu Adana Büyükşehir Belediye yetkililerine iletti. Durumdan haberdar olan Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü, ilgililere gerekli talimatı vererek hasarlı cami binası ve minaresinin yıkılma, kaldırılma ve temel inşaatı bölümünün yapılması için çalışma başlattı.

Adana Büyükşehir Belediyesi 3. Bölge Koordinasyon Müdürü Tayfun Çiftçi çalışmaları yerinde inceleyerek inşaatla ilgili bilgi aldı. Cami İmamı Mehmet Bingöl, 3. Bölge Koordinasyon Müdürü Tayfun Çiftçi’nin şahsında Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü’ye teşekkür etti. İmam Bingöl, ayrıca hayırsever vatandaşlara caminin kalan bölümünün yapılması için destek çağrısında bulundu.
Kaynak: İHA