Giresun Valiliğinden Boğulmalara Karşı Güvenlik Tedbirleri

Giresun Valiliği tarafından denizde boğulma olaylarının önüne geçmek için bir dizi tedbirlerin alındığı bildirildi.

Valilik Basın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğünden yapılan yazılı açıklamada, boğulma olaylarına anında müdahale edilebilmesi için tespit edilecek gönüllülerden kurulu dalgıç ekibinin oluşturulacağı belirtildi.

Açıklamada, yine deniz kıyısında bulunan dalgakıranların üzerine uyarıcı levhalar yerleştirileceği, gerekirse bu alanlarda ikişer can simidi ve 100 metre ip bulundurulacağı ifade edilerek, şunlar kaydedildi:

"Yoğun olarak denize girilen yerlere vatandaşlarımızı bilgilendirme amacı ile çeken akıntı ile ilgili uyarıcı levhalar konulacak. Plaj denetim komisyonu tarafından plajlar yeniden denetlenip, en az ikişer adet belgeli cankurtaran bulundurulacak. Plaj denetimi komisyonunca plaj işletmelerinde bulunan bayrakların ne anlama geldiğiyle ilgili işletme çalışanlarına bilgi verilecek. Plajlarda boğulma olaylarına anında müdahale edebilmek amacıyla plaj işletmelerince can kurtarma botu bulundurulacak. Sahil Güvenlik Komutanlığı tarafından hava durumuna bağlı olarak boğulma olabilecek yerlerde ekip bulunduracak, havanın rüzgarlı ve denizin dalgalı olduğu zamanlarda işletme sahiplerince megafonla, İlgili belediyelerce de hoparlörler ile vatandaşların denize girmemeleri yönünde uyarıcı anonslar yapılacak. Plaj işletmesi olmayan kontrolsüz alanlarda emniyet ve jandarma tarafından gerekli uyarılar yapılacak."

Kaynak: AA