'Fındıkta 8 Ağustos'tan Önce Bahçeye Girmeyin' Çağrısı

Giresun’un Espiye ilçesi Ziraat Odası Başkanı Raif Uçar, erken hasat edilen fındıkta verim düşüklüğü olacağı için üreticilerin 8 Ağustos’tan önce bahçeye girmemesi gerektiğini söyledi.

'Fındıkta 8 Ağustos'tan Önce Bahçeye Girmeyin' Çağrısı
Üreticilerin fındık toplanmaya başladığını, fındığın henüz olgunlaşmadığını, bunun için de hasada erken başlanmaması gerektiğini ifade eden Uçar, "Erken hasatla birlikte hem üretici maddi zarara girecek, hem de Türk fındığının kalitesi düşecektir. Erken hasat edilen fındıkta verim düşüklüğü olacağı için üreticilerimiz 8 Ağustos’tan önce bahçeye girmemelidir" dedi.

Uçar, fındığın şuan dalında tam anlamıyla olgunlaşmadığını, bunun için bir süre daha beklenmesi gerektiğine değinerek şöyle konuştu:

"Şuan çotanağından dışarı çıkmayan fındık taneleri var. Fındık hasat dönemine belirlenen tarihten önce başlanmamalı. Üreticilerimiz bu hususa çok dikkat etmeli ve erken hasattan kaçınmalı. Bölgede fındığın 8 Ağustos’a kadar tam anlamıyla olgunlaşacağına inanıyoruz. Üreticilerimiz bu tarihten itibaren fındıklarını toplamaya başlayabilirler."
Kaynak: İHA