Erbaa'da Akıllı Sayaç Uygulaması

Tokat’ın Erbaa İlçe Belediye Meclisi’nde alınan ‘akıllı sayaç’ uygulaması kararı uygulamaya geçiriliyor.

Erbaa'da Akıllı Sayaç Uygulaması
Erbaa Belediyesi 2013 yılında akıllı sayaç uygulama kararının alınmasına rağmen aradan geçen 3 yılda, yalnızca 3 bin abonenin akıllı sayaç kullanmaya başlaması sebebiyle 10 bin akıllı sayaç aldı. Erbaa Belediyesi, bu sayaçların kullanımını teşvik etmek amacıyla akıllı sayaç kullanan vatandaşlardan montaj ücreti almayacak. 295 liraya abonelerin kullanımına sunulacak sayaçlarda ödeme, ayda 29,5 TL ile 10 ay taksite varan ödeme planıyla gerçekleştirilebilecek.

İlk etapta 10 bin sayacın montajını gerçekleştirmeyi hedefleyen Erbaa Belediyesi yapılan ihaleyle piyasadaki en kaliteli sayaçlardan birini abonelerinin hizmetine sunacak. Yaklaşık 1.5 milyon TL su alacağı bulunan Erbaa Belediyesi yeni sayaçlarla kayıp ve kaçağın da önüne geçecek. Yeni sayaçlarda bulunan RF sistemiyle bütün mahallede ne kadar su akışı yaşandığı, sayaçlara faturalandırılan miktar ile pompalanan su hesaplanarak kayıp kaçak tespiti yapılabilecek. Bölgede bulunan bütün sayaçlara uzaktan bağlanabilen bir el terminali sayesinde kayıp kaçak yüzünden yaz aylarında yaşanabilecek su kesintilerinin de önüne geçilmiş olacak.

VATANDAŞ 30 TON SUYA ESKİ SAYAÇLA 73, AKILLI SAYAÇLA 50 TL ÖDEYECEK

Daha ucuza su kullanma imkanına sahip olacak vatandaşlar eski sayaçlarıyla 20 tona kadar suyu 1.75 liradan kullanabilirken akıllı sayaçlarla katlama uygulaması ve sabit bakım ücreti olmadan 1.31 liraya su kullanacak. Ayda 30 metreküp su kullanan bir eve klasik sayaçlarla ayda 73 Lira fatura gelirken akıllı sayaçlarla bu fiyat 50 TL’ye düşecek. Tokat merkez, Turhal, Niksar ve İstanbul, Ankara, İzmir gibi çok sayıda büyük şehirde kullanılmaya başlanılan akıllı sayaçlarda ani su kesintileri yaşanmaması için 3 metreküp yedek su bulunacak.
Kaynak: İHA