ÇOMÜ'de 2015-2016 Dönemi İlk Kayıtları Yapıldı

Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi’nde (ÇOMÜ) ilk kayıtlar gerçekleştirildi.

ÇOMÜ'de 2015-2016 Dönemi İlk Kayıtları Yapıldı
ÇOMÜ Rektör Vekili Prof. Dr. Ahmet Erdem Mühendislik Fakültesinde ve ardından Fen Edebiyat Fakültesi’nde öğrencilerin ilk kayıtlarını gerçekleştirdi. Rektör Vekili Prof. Dr. Ahmet Erdem Mühendislik Fakültesi’nde ilk kaydı gerçekleştirirken ailelere seslenerek, “Çocuklarınızı bize gönül rahatlığı ile emanet edebilirsiniz. Mühendislik Fakültesi ÇOMÜ’nün en başarılı ve eğitim kadrosu çok başarılı fakültelerden bir tanesi. Öğrencilerimize başarılar diliyoruz ve ÇOMÜ’yü tercih eden öğrencilerimizi kutluyoruz” dedi.

Mühendislik Fakültesi Dekan Vekili Prof. Dr. Emin Yılmaz ise, bu yıl Mühendislik Fakültesine toplamda 301 öğrenci kayıt yaptırmak için başvurduğunu söyleyerek Gıda, Bilgisayar, Jeoloji, Çevre, Maden ve Geomatik Mühendisliği bölümlerine öğrencilerin kayıtlarını yaptıracaklarını bildirdi. Dekan Yılmaz öğrencilere başarılar diledi. Rektör Vekili Prof. Dr. Ahmet Erdem; Ali Yüksel( Jeoloji Mühendisliği), Yiğit Baş (Bilgisayar Mühendisliği), İpek Muço (Geometrik Mühendisliği) , Halil Duran’ın (Geomatik Mühendisliği) kayıtlarını Dekan Yılmaz ve bölüm başkanları ile birlikte gerçekleştirdi. Mühendislik Fakültesine ilk kayıtlarını yapan öğrenciler İpek Muço ve Halil Duran istedikleri bölümü istedikleri üniversitede okuyacak olmanın mutluluğunu yaşadıklarını söyleyerek ÇOMÜ ve Çanakkale’yi çok sevdiklerini vurguladılar.

ÇOMÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Metehan Uzun Tıp Fakültesi’nde ilk kaydı Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Hakkı Engin Aksulu ile birlikte yaptı. Prof. Dr. Metehan Uzun, “Bugün Tıp Fakültesine ilk öğrencimizi Sayın Dekanımız ile kaydetmiş bulunuyoruz. Kayıt dönemleri üniversitenin en heyecanlı dönemleri. Bu seneki kayıt döneminin bizim için ayrı bir heyecanı daha var. Üniversitemiz ilk defa yüzde 99,4 rakamı ile tarihindeki en yüksek doluluk ve tercih oranını yakaladı. Hatta bu lisans programlarında yüzde 99,7’ye ulaştı. Bu da üniversitemizin hem ülkemizde hem de bölgemizde en çok tercih edilen ve tercih edilme oranının gittikçe artan bir üniversite olduğunun göstergesi. Önemli sayıda lise birincisi yine üniversitemizi tercih etti. İlk 5 binden de önemli sayıda öğrenci kazandık. Özellikle Tıp ve Eğitim Fakültesinin bazı bölümlerine ilk 5 binden çok daha fazla öğrencinin kayıt yaptırdığını biliyoruz. Kayıt işlemleri geçen hafta e-devlet sistemi üzerinden online olarak başlamıştı, 3 bine yakın öğrencimizde e-devlet üzerinden kayıt yaptırdı. E-devlet üzerinden kayıt yaptırmayan, manuel kayıt yaptırmak isteyen öğrenciler için de bugün itibariyle kayıt dönemi başladı.

Bu yıl tüm birimlerimizde kayıt işlemlerini ilgili fakülte dekanları ve yüksekokul müdürlerinin başlatmasını uygun gördük. Bütün birimlerimizin bu kayıt heyecanını çalışanları, öğrencileri ve yöneticileri ile birlikte yaşamasını istedik. Kayıt döneminin üniversitemize, ülkemize hayırlı olmasını ve sorunsuz bir şekilde geçmesini temenni ediyorum” dedi.

Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Hakkı Engin Aksulu 123 öğrencinin kaydını yapacaklarını söyledi.

Kaynak: İHA