Yeni Av Sezonunu Davul Zurnayla Açtılar

ORDU - Ordu'da yarın başlayacak balık avı sezonu dolayısıyla tören düzenlendi.

Büyükşehir Belediyesi ile Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğünce, 2015-2016 sezonun açılışı dolayısıyla Perşembe ilçesindeki Kışla Balıkçı Barınağı'nda tören gerçekleşti.

Burada konuşma yapan Büyükşehir Belediye Başkanı Enver Yılmaz, balıkçılık mesleğinin çok zor olduğunu belirterek, bütün balıkçılara bol ve bereketli bir av sezonu dileğinde bulundu.

Bazı insanların tatil için değerlendirdiği denizlerin balıkçıların geçim kaynağı olduğunu vurgulayan Yılmaz, "Yılda 302 bin ton üretilen balığın yaklaşık 18 bin tonu Ordu'dan üretilmektedir" dedi.

Yılmaz, en güzel balığın çıktığı denizin Karadeniz olduğuna işaret ederek, herkesin Karadeniz'in kıymetini bilmesini istedi.

Ordu genelinde yaklaşık 6 bin 500 kişinin balıkçılık ile ilgilendiğini anlatan Yılmaz, "Balıkçılarımız 1 Eylül itibarıyla 'vira bismillah' diyecek. İnşallah bütün balıkçılarımız adına bol ve bereketli bir sezon geçer. Bütün balıkçılarımıza bol şans diliyorum" diye konuştu.

Enver Yılmaz, Ordu'daki balıkçıların sorunlarını bildiklerini ve her geçen bu sorunların üstesinden gelmek için de gerekenleri yaptıklarını dile getirdi.

Perşembe Belediye Başkanı Kemal Bahtiyar ise Ordu'da balıkçılık ile uğraşan kişi sayısının en çok ilçelerinde olduğunu söyledi.

Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Kemal Yılmaz da yeni av sezonunun tüm ülkeye hayırlar getirmesi temennisinde bulundu.

Kışla Limanı Kooperatif Başkanı Ünal Karadeniz, av sezonu öncesi kendilerini yalnız bırakmayan herkese teşekkür etti.

Konuşmaların ardından dualar edildi.

- Davul zurna eşliğinde oynadılar

Balıkçılar, etkinlikte çalan davul ve zurna eşliğinde oynayarak renkli görüntüler oluşturdu.

Balıkçılardan Bülent Canbulut, uzun süredir ağlarını tamir ettiğini belirterek, "Artık sezon açılıyor. Denize açılmak için sabırsızlanıyoruz. Ne mutlu bizlere. İnşallah çok güzel bir sezon geçiririz. Yaklaşık 4 aydan bu yana bugünü bekledik. Bütün balıkçılar adına sezonun bol ve bereketli geçmesini diliyorum" ifadelerini kullandı.

Mustafa Uzun da Nisan ayına kadar denizde ekmeklerinin peşinde koşacaklarını belirterek, "İşimiz kolay değil. Ailemizden ayrı kalacağız. Soğuk havalarda denizde av peşinde olacağız. Bu zorlukları herkesin bilmesini istiyoruz. Bizim tek dileğimiz bol bol balık avlamak. İnşallah bu dileklerimiz gerçekleşir" dedi.

Kaynak: AA