Şehit Polis Memuru Narin, Son Yolculuğuna Uğurlandı

KASTAMONU - Diyarbakır'da PKK'lı teröristlerce ekip aracına ateş açılması sonucu şehit olan polis memuru İlker Narin'in cenazesi, memleketi Taşköprü ilçesinde defnedildi.

Diyarbakır'dan Türk Silahlı Kuvvetlerine ait ambulans uçakla Kastamonu Havalimanına getirilen 31 yaşındaki şehidin cenazesi, daha sonra konvoyla memleketi Taşköprü'nün Sümer Mahallesi Şehit Mehmet Sözen Caddesi'ndeki dede evine götürüldü.

Burada Narin için helallik alındı, şehidin annesi Elife Narin, gazetecilere seslenerek, "Kalleşlere inat dimdik ayaktayım. Beni çekin, biz yandık, başkaları da yanmasın" dedi.

Şehit polis memuru için daha sonra Taşköprü Şehir Stadyumunda tören düzenlendi. Şehidin kız kardeşi Feyza Şenel, ağabeyinin tabutuna sarılıp fotoğrafını okşayarak gözyaşı döktü.

Şehidin naaşı, kılınan namazın ardından aile kabristanında toprağa verildi. Defin işlemi sırasında fenalık geçiren şehidin annesi Elife, eşi Emel ve kız kardeşlerine sağlık görevlileri müdahale etti.

Törene Kastamonu Valisi Şehmus Günaydın, TBMM Başkanlık Divanı Katip Üyesi Emin Çınar, AK Parti Kastamonu Milletvekilleri Mustafa Gökhan Gülşen ve Metin Çelik, Jandarma Bölge ve Garnizon Komutanı Tuğgeneral Faruk Bal ile Belediye Başkanı Tahsin Babaş, İl Emniyet Müdürü Mustafa Yoldan, şehidin yakınları ve vatandaşlar katıldı.

Dün, Diyarbakır'ın Kayapınar ilçesinde Yeniyol mevkisinde görevli trafik polislerinin bulunduğu ekip aracına teröristler tarafından uzun namlulu silahla ateş açılmış, polis memurları Ahmet Gılıç ve İlker Narin, kaldırıldıkları özel hastanede müdahaleye rağmen kurtarılamayarak şehit olmuştu.

Kaynak: AA