Şehit İlker Narin'i Binlerce Vatandaş Uğurladı

Diyarbakır’da bölücü terör örgütü üyeleri tarafından uzun namlulu silahlarla düzenlenen saldırıda şehit olan polis memuru İlker Narin, memleketi Kastamonu’da gözyaşları arasında toprağa verildi. Şehidin cenazesine binlerce kişi katıldı.

Şehit İlker Narin'i Binlerce Vatandaş Uğurladı
Diyarbakır’da trafik kontrolü yaptıkları esnada uzun namlulu silahlarla düzenlenen terör saldırısında şehit düşen trafik polisi İlker Narin (31), Kastamonu’nun Taşköprü ilçesinde toprağa verildi.

Şehidin cenazesi defin edileceği Taşköprü ilçesinde, binlerce kişi tarafından karşılandı. Uzun bir konvoy eşliğinde taziye evine getirilen İlker Narin’in cenazesi için ilk olarak taziye evinde helallik alındı. Şehidin kız kardeşi Feyza Narin, “Bu benim en mutlu günüm, onlara inat dimdik ayaktayım” diyerek gözyaşı döktü.

Şehidin Annesi Elife Narin ise “Oğlumu vuranların elleri kırılsın” diyerek bölücü terör örgütüne tepki gösterdi.

Cenaze, daha sonra Taşköprü Şehir Stadyumu’na getirildi, binlerce kişinin katıldığı cenaze töreninde, ilk olarak helallik alındı. Ardından Şehir Stadyumunda büyük bir kalabalık eşliğinde cenaze namazı kılındı. Şehit İlker Narin, omuzlarda taşınan İlker Narin’in cenazesi tekrar cenaze aracına konuldu. Şehidin Türk bayrağına sarılı cenazesi daha sonra aile kabristanlığına getirilerek burada defnedildi. Cenazede sık sık ‘şehitler ölmez, vatan bölünmez’ diyerek tekbir getiren kalabalık, ellerindeki Türk bayrakları ile teröre lanet okudu. Cenaze aracı şehidin evinin önünden geçerken gözyaşları sel oldu. Şehit İlker Narin’in annesi Elife Narin zorlukla yürürken, "Oğlumu binler uğurluyor" diyerek gözyaşı döktü. Ardından acıya dayanamayan ve baygınlık geçiren anne Elife Narin’e sağlık görevlileri müdahale etti. Şehidin cenazesi dualarla, binlerce kişi tarafından ebediyete uğurlandı. Törende, şehidin kız kardeşi Feyza Narin, tabuta sarılarak ağabeyinin fotoğrafını öptü.

Cenazenin ardından, Türk bayrağı şehidin ailesine teslim edildi.
Kaynak: İHA