Öğrenciler İçin Konfor Artık Lüks Değil

Ankara’da eğitim veren 20 üniversitede yaklaşık 200 bin öğrenci eğitim görürken, özellikle şehir dışından okumaya gelen öğrenciler için kalacak yer sıkıntısı önemli bir sorun oluyor. Özel yurt isteyen öğrenciler güvenlik, konfor ve ulaşım gibi sıkıntıları yaşamamak için aileleriyle detaylı araştırmalar yapıyor.

Öğrenciler İçin Konfor Artık Lüks Değil
Ankara üniversitelerini kazanan kız öğrencilere ev konforunda yurt imkanı sunan Özel Çukurambar Residence Kız Yurdu konumu ve hizmetleriyle kız öğrencilerin yeni yuvası olarak öne çıkıyor.

Projeyi hayata geçiren Yurtsever Grup’un CEO’su Ş. Kutay Yurtsever, yurtlarda önceliğin, öğrencileri hasret duygusundan arındırıp huzur içinde öğrenim sürdürmelerini sağlamak olduğunun altını çizdi.

Öğrencilerin kendilerini evinde gibi hissetmesinin çok önemli olduğunu belirten Yurtsever, "Böylece mesleğe atılmadan önceki son viraj çok daha rahat geçilebilir. Aynı zamanda okullarına ulaşım kolaylığı da seçecekleri yurtların aranan özelliği olmalı. Sıcak su, özel banyo, fitness center, buzdolabı, televizyon, internet, yemekhane, kantin, günlük temizlik, çamaşırhane ve ütü gibi hizmetler standart olması gereken, konforu tanımlayan özellikler. Bu hizmetler artık lüks değil. Aileler de unutulmadan, çocuklarının güven içinde okul süreci geçireceklerini vurgulamak gerekir” dedi.

İşletmeciliğe Bolu Mangal Restoran-kafeleri ve inşaat ile başlayan Yurtsever Grup’un hayata geçirdiği Özel Çukurambar Residence Kız Yurdu ile Çukurambar’da ilk 5 yıldızlı kız yurduna imza attıklarını kaydeden Yurtsever, yurt hizmetlerine farklı bir bakış açısı kazandırdıklarını ifade etti.

Yurtsever, Özel Çukurambar Residence Kız Yurdunun hem öğrencilerin konforu hem de ailelerin gönül rahatlığı düşünülerek kurgulandığını kaydederek şunları söyledi:

“Önemli olan öğrencilerimizin nelere ihtiyaç duyacaklarını anlamak ve aile hasreti çekmeden eğitimlerini tamamlamalarını sağlamak. Çocuğunu şehir dışına gönderen ailelerin de aklı kalmasın istiyoruz. Veli bilgilendirme sistemimiz sayesinde ailelerin içi hep rahat olacak. Yurdumuzu öğrencilerimizin sevecekleri, kolay uyum sağlayabilecekleri hizmetler ve özel güvenlik sistemiyle donattık.”

Özel Çukurambar Residence Kız Yurdunun 300 kişilik kapasitesi olduğunu ancak sadece 230 kişilik kayıt alarak öğrencilerin rahat etmelerini sağlayacaklarını bildiren Yurtseven, sözlerini şöyle tamamladı: ”Odalar tek ve 4 kişilik odalardan oluşuyor.Öğrencilerimizin okudukları bölümlere göre etüt salonlarımız bulunuyor. Bunların yanı sıra yurttan üniversitelere ulaşım oldukça kolay. Standart hizmetlerin yanında kuaför, servis, kahvaltı ve akşam yemeği, yangın ve güvenlik sistemi, haftada bir nevresim değişimi, her gün oda temizliği yurdumuzda bulunuyor. Tüm sosyal ihtiyaçların karşılanabildiği yurdumuzda hizmetler yurt ücretine dahildir. Bütün öğrencilerimiz bu imkanlardan yararlanabiliyor."
Kaynak: İHA