Kılıçdaroğlu'dan Odunpazarı Belediyesi'ne Tebrik

Odunpazarı Belediye Başkanı Av. Kazım Kurt, Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ile bir araya geldi.

Kılıçdaroğlu'dan Odunpazarı Belediyesi'ne Tebrik
“Direniş, Diriliş, Kurtluş, Metristepe’den Kocatepe’ye yürüyüş” programının 4. gününde Ankara’nın Polatlı ilçesine giden Başkan Kurt ve yürüyüş ekibi, burada Sakarya Şehitliği ve Anıtı, Dua Tepe, Zafer Tepe ve Alagöz Karargâh Müzesini ziyaret etti. Başkan Kurt Polatlı programı kapsamında, Polatlı CHP İlçe Başkanlığını ziyaret etti. İlçe Başkanlığı ziyaretinin ardından Başkan Kurt, CHP Genel Merkezi’ne geçerek CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ile bir araya geldi. Başkan Kurt, CHP Lideri Kılıçdaroğlu’na gerçekleştirdiği ziyarette, 26 Ağustos-2 Eylül tarihleri arasında “Direniş, Diriliş, Kurtuluş, Metristepe’den Kocatepe’ye yürüyüş” isimli program hakkında bilgi verdi. Başkan Kurt, son günlerde patlak veren terör olaylarından dolayı ciğerlerimizin yandığı, içimizin kan ağladığı bu günlerde değersizleştirilmeye, yok sayılmaya çalışılan Ulusal Kurtuluş Savaşı’nı yeniden gündeme taşımak amacıyla bu etkinliği gerçekleştirdiklerini belirtti.

İnönü’de ’Direniş’, Sakarya’da ’Diriliş’, Dumlupınar’da ’Kurtuluş’ adımlarıyla devam eden bu mücadele yürüyüşünün, tam bağımsız Türkiye Cumhuriyeti’nin kurulması ile taçlandığını söyleyen Başkan Kurt, “İşte bugün Eskişehir Odunpazarı Belediyemiz tarafından organize edilen Cumhuriyet Yürüyüşü’nde Ulusal Kurtuluş Savaşı’nın cereyan ettiği toprakları sivil gönüllülerden oluşan bir ekiple adım adım yürüyoruz. Attığımız her adımda, yürüdüğümüz her yolda, tüm dünyaya Osmanlıcılık hayalleriyle kamufle edilmek istenen cumhuriyet düşmanlığının gerçek yüzünü bir kez daha gösterecek, her türlü olumsuz koşula, baskıya, dayatmaya karşın örgütlü sivil gücün neler başarabileceğine dikkat çekeceğiz. Tam bağımsız bir vatan için tüm varlıklarını ortaya koyan şehit ve gazilerimize olan minnet borcumuzu öderken, bu toprakları bizlere emanet eden kahramanlarımıza, emanet ettikleri bu topraklara ihanet edilmesine asla müsaade etmeyeceğimizi hep birlikte haykıracağız” şeklinde konuştu.

KILIÇDAROĞLU’DAN ÖVGÜ

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ise, Ulusal Kurtuluş Savaşı’na dikkat çekmenin ve o dönemde başta Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk ve kahraman Türk askerlerinin tüm zorluklara rağmen savaşları nasıl kazandığını yerinde incelemenin oldukça anlamlı olduğunu ifade etti.

Kılıçdaroğlu, son günlerde yaşanan olayların üzüntüsü içerisindeyken Eskişehir Odunpazarı Belediyesi’nin ulusal duyguları ve cumhuriyetcilik duygularını güçlendiklerini belirterek, olumsuz koşullara rağmen bu halkı örgütleyenleri hatırladıklarını ve herkese hatırlattıkları için Odunpazarı Belediye Başkanı Kazım Kurt ve ekibine teşekkür etti.
Kaynak: İHA