Karatay'da Çocuklar Gülecek

KONYA - Karatay Belediyesi, çocukların daha rahat ve geniş ortamlarda oynamalarına ve eğlenmelerine olanak sağlıyor.

Karatay Belediye Başkanı Mehmet Hançerli, Büyükşehir Yasasının yürürlüğe girmesiyle birlikte çalışmalarını yeni bağlanan mahallelerde yoğunlaştırdıklarını ifade etti.

İpekler mahallesi, Burunkuyu ve Acıkuyu yaylalarına da her biri 200 metrekare olan 3 adet çocuk parkı alanı oluşturduklarını ve çocuk oyun gurubu oyuncaklarının kurulduğunu ifade eden Hançerli, toplamda yeni bağlanan mahallelere 48 adet oyun alanı oluşturulduğunu kaydetti.

Bu tür çalışmaların yeni bağlanan mahallelerde devam edeceğini dile getiren Hançerli, "Hizmette Karatay bir bütündür. İlçe merkezinin dışında Karatay'a yeni katılan mahallelere de eşit hizmet götürmek amacıyla çok amaçlı parklar yapılıyor. İçerisinde sportif alanların yanı sıra, dinlenme mekanları olarak kamelyalar ve çocuk oyun grupları yer alıyor" ifadelerini kullandı.

Halkın istekleri ve ihtiyaçları doğrultusundaki çalışmaların aralıksız olarak devam ettiğini vurgulayan Hançerli, yapılan çalışmalarla Karatay'da bulunan ve yeni yapılacak olan tüm çocuk parklarının modern oyuncaklarla donatıldığını ve çocukların güvenliğini sağlamak amacıyla da park zeminine yumuşak kauçuk taban döşendiğini sözlerine ekledi.

Kaynak: AA