Hatay'da Mısır Hasadına Başlandı

Hatay’ın Reyhanlı ilçesinde mısır hasadına başlandı.

Hatay'da Mısır Hasadına Başlandı
Reyhanlı Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Necmeddin Zaroğlu, Toprak Mahsülleri Ofisi tarafından alıma başlandığını, çiftçilerin mısırı Kırıkhan, İskenderun ve Antakya’daki TMO’ya ait lisanslı depolara götürmek zorunda kaldıklarını belirtti.

Henüz mısırın fiyatının açıklanmadığını söyleyen Zaroğlu, "Randımanı 14’ün üzerinde olan ürün alınmıyor. Çiftçi mecburen tüccara gitmek zorunda kalıyor" dedi.

Çiftçinin yaşadığı sıkıntılardan söz eden Zaroğlu, "Mısır fiyatı bir an önce açıklamalı. lisanslı depolarda ürün alınıyor ancak yeterli değil. Çiftçinin mağduriyeti önlenmeli. “Buğday sezonunda olduğu gibi mısır sezonunda da sıkıntılar yaşanıyor. Hasadın tarihi belli. Bu konuda daha önceden hazırlık yapılabilir, Reyhanlı TMO depoları boşaltılsaydı, çiftçiler şu an ek masraftan kurtulurdu” diye konuştu.

Bu arada, çobanlarda mısır hasadının yapılmasını bekleyip, daha sonra hayvanlarını otlatmak için mısır tarlalarına bıraktılar. Çobanlardan Yusuf Göz, “Mısırın hasadından sonra kalanlar hayvanlarımıza yem oldu. Akşam eve gidince hayvanların sütünü alıp peynir yoğurt, tuzlu yoğurt yapıp pazarda satıyoruz” şeklinde konuştu.

Kaynak: İHA