Dumlu Cezaevi Kampusune, Büyükşehir Belediyesi'nden Peyzaj Çalışması

Merkez Yakutiye İlçesi’ne bağlı Dumlu Mahallesi’nde Adalet Bakanlığı tarafından yapılan Dumlu Açık Ceza İnfaz Kurumu’nun bahçesinde oluşturulan atlı terapi merkezi, engelli çocuklara umut olurken, Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen’in talimatı ile ceza evi kampüs sahasına peyzaj düzenlemesi yapılarak kampus alanı tamamen asfaltlandı.

Dumlu Cezaevi Kampusune, Büyükşehir Belediyesi'nden Peyzaj Çalışması
BAŞSAVCI ÇİÇEKLİ’DEN SEKMEN’E HİZMET TEŞEKKÜRÜ

Dumlu Açık Ceza İnfaz Kurumu sahasına Büyükşehir Belediyesi tarafından asfaltlama ve peyzaj çalışmalarına devam edildiğini belirten Cumhuriyet Başsavcısı Ahmet Çiçekli,"Büyükşehir Belediye Başkanı Sayın Mehmet Sekmen’in göreve geldiği günden bu güne hem Başsavcılığımıza olsun hem cezaevlerine olsun gerçekten katkıları çok büyük oldu. Cezaevlerimizin yerleşkesindeki asfaltın yanı sıra kaldırım taşları ve peyzaj çalışma katkısından dolayı teşekkür ediyorum. " dedi.

BAŞKAN SEKMEN," KAMPUSTE İŞ İSTİHDAMI SAĞLANACAK"

Kamu Kurum ve Kuruluşlarına belediye olarak hizmet verdiklerini ifade eden Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen,"Bizim öncelikle kamu kurum ve kuruluşların yanı sıra, Büyükşehir Belediyesi olarak kamu kurumlarına destek veriyoruz, okul bakım onarım, asfaltlama çalışmaları, burada da açık cezaevinin yollarının asfaltlanma işlemleri çevre düzenlememsi, bordür ve peyzaj çalışmalarına destek olduk. Böylesine geniş bir kampus alanında arkadaşlarımız teknik destek vererek her bir mahkum meslek eğitimi de almış olacak. Allah nasip ederse, bu kampus alanında tekstil ve hayvancılıkla ilgili yatırımlara dönüştüreceğiz." dedi.

PİKNİĞE GELEN VATANDAŞA, FAYTON HİZMETİ

Cumhuriyet Başsavcısı Ahmet Çiçekli, Dumlu Ceza İnfaz Kurumu’nda atlı terapinin yanı sıra oluşturulan piknik alanları dışında vatandaşlara fayton hizmeti verileceğini belirtti.

Başsavcı Çiçekli,"Erzurum’da özellikle Cumhuriyet Caddesi’nde yaz mevsiminde fayton kültürünü yaşatıldığına tanık oldum. Cezaevi kampüs alanı asfaltladıktan sonra, burada kamu çalışanları ile Erzurumlu vatandaşlarımıza fayton hizmeti verdireceğiz. Meydan içerisinde fayton turları olacak, bu turlar sembolik rakamlarla yapılarak günü birlik pikniğe gelen aileler faytona binerek stres atmış olacak." dedi

Cumhuriyet Başsavcısı Çiçekli’nin daveti üzerine Adalet Komisyonu Başkanı Hüseyin Öztürk, Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen ve Cezaevi Müdürü Hamza Şenkaya ile birlikte kampüs alanında fayton gezintisi yaptı.
Kaynak: İHA