Anadolu Köy Korucuları Ve Şehit Aileleri Konfederasyonu Başkanı Sözen Açıklaması

"Korucularımızın söylemediği sözleri onların ağzından yazmak, onların fotoğraflarını, isimlerini ve hangi ilde çalıştıklarını rızaları alınmadan açıkça paylaşmak, basın ilkesi ve ahlakıyla bağdaşmamaktadır"

ANKARA - Anadolu Köy Korucuları ve Şehit Aileleri Konfederasyonu Başkanı Ziya Sözen, korucuların söylemediklerini yazmanın, fotoğraflarını, isimlerini ve hangi ilde çalıştıklarını rızalarını almadan açıkça paylaşmanın basın ilkesi ve ahlakıyla bağdaşmadığını bildirdi.

Sözen, yaptığı yazılı açıklamada, geçen hafta çeşitli illerden gelen 60 kadın korucunun Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan ile görüştüğünü hatırlattı.

Görüşmede korucularla tek tek ilgilenildiğini, iletilen sorunlarla ilgili gerekli yazışmaların ardından sonuçların yazılı olarak bildirileceğinin söylendiğini ifade eden Sözen, "Görüşme sonrası bazı basın yayın organlarında 'Taleplerimize yanıt alamadık' şeklinde korucularımızın ağzından haberler yazılmıştır. Basın yayın organlarında ismi geçen bayan korucularımız, basında çıkan cümleleri kullanmadıklarını, basının kendilerinin ağzından böyle bir cümle yazdığını beyan etmişlerdir" değerlendirmesinde bulundu.

Sözen, Cumhurbaşkanlığının görüşme esnasında basınla paylaşılan fotoğraflarda bayan korucuların güvenlik açısından tanınmaması yönünde gerekli hassasiyeti gösterdiğini ancak basın ve yayın organlarının korucuların tanınmaması için aynı hassasiyeti göstermediğini savundu.

Kadın korucuların fotoğrafları, isimleri ve hangi ilde görev yaptıklarının açıkça paylaşıldığını ileri süren Sözen, şunları kaydetti:

"Bu tutum ve davranışlar, korucularımızın hayatını bilinçli bir şekilde tehlikeye atmıştır. Korucularımızın söylemediği sözleri onların ağzından yazmak, onların fotoğraflarını, isimlerini ve hangi ilde çalıştıklarını rızaları alınmadan açıkça paylaşmak, basın ilkesi ve ahlakıyla bağdaşmamaktadır. Söz konusu davranışların tekrarlanmaması için bütün basın ve yayın kuruluşlarını daha duyarlı ve dikkatli olmaya davet ediyoruz."
Kaynak: AA