Ali İsmail Korkmaz'ın Ailesinin Evine Hırsız Girdi

HATAY - Eskişehir'de iki yıl önce Gezi Parkı odaklı eylemlerde hayatını kaybeden üniversite öğrencisi Ali İsmail Korkmaz'ın Hatay'daki ailesinin evine hırsız girdi.

Hırsızlar, Merkez Antakya ilçesine bağlı Ekinci Mahallesi'ndeki evden anne Emel Korkmaz'a ait hatıra niteliğindeki takıları çaldı.

Anne Korkmaz, AA muhabirine yaptığı açıklamada, oğlundan hatıra kalanları alan hırsız veya hırsızları vicdanlarıyla baş başa bıraktığını söyledi.

Canının ikinci defa yandığını kaydeden Korkmaz, olayı şu sözlerle aktardı:

"Kızımla birlikte balkonda uyuyorduk. Gece bizim yanımızdan geçip girmişler evin içine. Bir tane Ali'mden sonra yaptırdığım Ali İsmail yazılı yüzüğüm, yine aynı şekilde oğlumun isminin yazdığı bilekliğim, Ali İsmail'in abisi ablasıyla ortaklaşa alıp hediye ettikleri tek taş yüzük ve eşimin aldığı takıların hepsini almışlar. İnanın çok canım yandı, evimin her şeyini bütün eşyalarını çalsalar bile kaybedeceğim candan daha kıymetli değil ama o alınan şeylerin her birinin ayrı bir değeri vardı. O aldıkları şeylerin maddi değeri belki çok yüksek değil ama manevi değeri çok büyük."

Emel Korkmaz, hırsızların, sadece, gözü gibi baktığı ve Ali İsmail'in eşyaları ile fotoğraflarının bulunduğu odasına girmediğini, bununla teselli bulduğunu belirtti.

Hırsızlara seslenen Korkmaz "Nasıl vicdanları el verdi, o yüzüğün üzerinde Ali İsmail yazısını gördüklerinde 'Ali İsmail kim' diye sormadılar mı, hiç vicdanları sızlamadı mı? Aldıkları bana çok şey kaybettirdi ama onlara hiç bir şey kazandırmayacak. Onları vicdanlarıyla baş başa bırakıyorum" dedi.

Polisin olayla ilgili başlattığı soruşturmanın sürdüğü öğrenildi

Kaynak: AA