Afyonkarahisar'da Yine Düğün Magandası Terörü

Afyonkarahisar’da Erkan Yaka isimli 30 yaşındaki adam, gittiği akrabalarının düğününde magandaların silahından çıkan mermi ile kalbinden vurularak hayatını kaybetti.

Afyonkarahisar'da Yine Düğün Magandası Terörü
Edinilen bilgilere göre olay, akşam saatlerinden Sinanpaşa İlçesine bağlı Nuh Köyü’nde meydana geldi. Maganda terörünün yaşandığı olay iddialara göre şöyle oldu:

Evli ve iki çocuk babası olduğu aktarılan Yaka, akşam saatlerinde Nuh Köyü’nde bir akrabalarının düğününe gitti. Diğer misafirler ile birlikte masada yemeğe oturan Yaka’nın o esnada magandaların ateşlediği tabancalardan çıkan kurşunlarla vurularak kanlar içinde yemek masasına yığıldı. Çevredekilerin haber vermesi üzerine olay yerine gelen 112 Acil Servis ekiplerinin yaptıkları ilk müdahalenin ardından Yaka’yı, Afyon Kocatepe Üniversitesi Araştırma ve Uygulama Hastanesine kaldırdı. Ancak Yaka, burada yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamayarak hayatını kaybetti. Yapılan ilk incelemelerde düğün magandalarının birinin tabancasından çıkan merminin Yaka’nın kalbine isabet ettiği ve bu yüzden Yaka’nın kısa sürede hayatını kaybettiği öğrenildi. İhbar üzerine duruma hemen müdahale eden Sinanpaşa İlçe Jandarma Komutanlığı ekiplerinin bölgeye gelerek inceleme başlattıkları ve ilk tespitlere göre Yaka’nın ölümüne neden olan tabancaya ulaştıkları belirtildi. Jandarma ekiplerinin yaptığı titiz inceleme sonrası tabancayı ateşlediği iddia edilen ve olayın en büyük şüphelisini yakalamak içinde çalışma başlattıkları öğrenildi. Olayın şüphelisinin ismine ise henüz ulaşılamadı.

KENTTE AĞUSTOS AYINDA DÜĞÜN MAGANDALARININ SİLAHINDAN ÇIKAN KURŞUNLAR İKİ CANA MAL OLDU

Akrabasının düğününde yemek yediği masada vurularak ölen Yaka’nın evli biri kız, biri erkek olmak üzere 2 çocuk sahibi olduğu ve TCDD’de geçici işçi olarak çalıştığı öğrenildi. Yakınlarından alınan bilgilerde ise Yaka’nın çevresi tarafından çok sevildiği ve yardımseverliği ile tanın birisi olduğu belirtildi

Kentte Ağustos ayı başlarında Nuribey Beldesi’nde de yine bir düğünde maganda terörü yaşanmış ve 13 yaşında bir çocuk hayatını kaybederken, 3 çocuk ise yaralanmıştı. Afyonkarahisar İl Emniyet Müdürlüğü ve İl Jandarma Komutanlığı düğünlerde silah atılmasının önüne geçmek için kampanyalar başlatmış ve bununla ilgili vatandaşlara bilgilendirici broşür dağıtmak üzere, çeşitli etkinlikler gerçekleştirmişlerdi.

Öte yandan, olayla ilgili başlatılan geniş çaplı soruşturmanın sürdüğü bildirildi.

Kaynak: İHA