Yurt dışında oy kullanmak isteyenler dikkat!

1 Kasım'da yapılacak olan seçimler için yurt dışı temsilciliklerde oy kullanma işlemi 8 Ekim'de başlıyor.

Yurt dışında oy kullanmak isteyenler dikkat!
Yurt dışında oy kullanmak isteyenler dikkat!
Türkiye'de 1 Kasım 2015 Pazar günü yapılacak 26. Dönem Milletvekilliği Genel seçimleri için gümrüklerde ve yurt dışı temsilciliklerde oy kullanma işlemi 8 Ekim Perşembe günü başlayıp, 25 Ekim Pazar günü sona erecek.

Yurt dışında yaşayan Türk vatandaşı seçmenlerin bu tarihler arasında oy kullanabilmeleri için yurt dışı seçmen kütüğü ‘ne kayıtlı olmaları gerekiyor. Yurt dışı seçmen kütüğü, Yüksek Seçim Kurulu YSK'nın www.ysk.gov.tr adresinden 2 Eylül Çarşamba günü ilan edilecek. Aynı gün saat 08.00'de (TSİ) itiraz süresi de başlıyor. Yurt Dışı Seçmen Kütüğü'ne itirazlar 10 Eylül Perşembe günü saat 17.00'de (TSİ) sona eriyor.

YURT DIŞI SEÇMEN KÜTÜĞÜNE NASIL KAYDOLUNUR?

Yurt dışı seçmen kütüğünde kaydı bulunmayan seçmenler 2-10 Eylül tarihleri arasında adres beyanında bulunarak kayıtlarını yaptırabilirler. Bunun için üç yol var: Birincisi en yakın yurt dışı temsilciliğe nüfus cüzdanı ile başvurarak 'Adres Beyan Formu' (Form B) doldurup imza karşılığı teslim etmek veya söz konusu formun internetten çıktısını alarak doldurup imzalamak ve forma nüfus cüzdanı fotokopisini eklemek suretiyle en yakın yurt dışı temsilciğe posta ile göndermek. Dış temsilcilik bulunmaması halinde; adres beyan formunun internetten çıktısını alarak doldurup imzalamanız ve forma nüfus cüzdanı fotokopisini eklemek suretiyle kayıtlı olduğunuz yerin nüfus müdürlüğüne posta ile göndermeniz gerekiyor. Yurt içinde iseniz; yurt içi adresinizin bağlı bulunduğu nüfus müdürlüğüne başvurmanız ve pasaportunuzu ibraz ederek Adres Beyan Formu (Form B) doldurmanız yeterli.