Motosiklet Kazasında Ölen Gencin Organları 5 Kişiye Umut Oldu

Sivas’ın Kangal ilçesinde 2 gün önce geçirdiği trafik kazası sonucu yaralanan ve kaldırıldığı hastanede yapılan tüm müdahalelere rağmen beyin ölümü gerçekleşen gencin organları, nakil bekleyen 5 hastaya umut oldu.

Motosiklet Kazasında Ölen Gencin Organları 5 Kişiye Umut Oldu
Kangal ilçesinde yaşayan Ahmet Şenol (24), geçtiğimiz Cuma günü geçirdiği motosiklet kazası sonucu ağır yaralı olarak Medicana Sivas Hastanesi’ne kaldırılarak tedavi altına alınmıştı. Hastanenin yoğun bakım servisinde 1 gün tedavi gören Şenol’un dün saat 15.00 sıralarında beyin ölümü gerçekleşti. Daha sonra Ahmet Şenol’un organlarının bağışlanması için ailesiyle görüşüldü. Ailenin organların bağışlanmasına onay vermesi üzerine, Ankara ve İstanbul’dan Sivas’a gelen sağlık ekipleri sabaha karşı gerçekleştirdikleri ameliyatla Şenol’un kalp, karaciğer, akciğer ve böbreklerini aldı. Organlardan kalp, karaciğer ve sol böbreğin Ankara’da organ bekleyen hastalara, akciğerin İstanbul’daki bir hastaya, sağ böbreğin ise Sivas Cumhuriyet Üniversitesi Araştırma ve Uygulama Hastanesi’ndeki bir hastaya nakledileceği belirtildi.

Konuyla ilgili açıklama yapan Medicana Hastanesi Başhekimi Doktor Mustafa Kısa, "Kafa travması tanısıyla hastanemize kabul edilen Ahmet Şenol’un dün saat 15.00’de beyin ölümü gerçekleşti. Beyin ölümü gerçekleştikten sonra ailenin onayı ve izni alındıktan hemen sonra organ nakli koordinatörüyle temasa geçerek kaybımızı hafifletecek süreç başladı.

Kalp, karaciğer Ankara’ya, böbrek Sivas Cumhuriyet Üniversitesi’nde nakledilmek üzere üniversite hastanesine, akciğer ise İstanbul’daki bir hastaneye sevki yapılmak üzere işlemler başlatıldı" dedi.

Kaynak: İHA