Fethiye Şehitlerini Unutmadı

Son dönemde artan terör olaylarına tepki göstermek ve şehitleri anmak için Atatürk Düşünce Derneği Fethiye Şubesi öncülüğünde Fethiye’deki bazı siyasi partilerle birlikte 17 sivil toplum kuruluşunun destek verdiği Şehitlere Saygı Yürüyüşüne yoğun katılım oldu.

Fethiye Şehitlerini Unutmadı
Doğu ve Güneydoğu’da son dönemde artan terör olayları,Fethiye’de düzenlenen yürüyüş ile protesto edildi. Yaklaşık bin 500 kişinin katıldığı yürüyüşe 4 tane Siyasi partinin yanı sıra 17 tane STK ve oda temsilcileri ve üyeleri Türk bayrakları ile katıldı.

Fethiyelilerin 7’den 70’e ilgi gösterdiği yürüyüş Beşkaza Meydanı’ndaki Fethiye Belediyesi Kültür Merkezi Salonu önünde başladı.

Ellerinde Türk bayraklarıyla bir araya gelen siyasi parti ve sivil toplum kuruluşları temsilcileri ile vatandaşlar burada şehitlerimiz için bir dakikalık saygı duruşunda bulunup İstiklal Marşımızı söyledi.

Yürüyüş öncesi Andımız hep bir ağızdan söylenirken, Beşkaza Meydanında başlayan Şehitlere Saygı Yürüyüşü Fethiye Şehir Standından, Esnaf Hastanesine oradan da tekrar Beşkaza meydanına kadar sürdü. Yaklaşık 2 buçuk kilometrelik yürüyüşte Fethiye Kordonu adeta kırmızı beyaz renklere bürünürken Kordon Boyu al bayrakla donandı. Yürüyüşe katılanlar “Şehitler Ölmez Vatan Bölünmez, Vatan Sana Canım Feda, Mustafa Kemal’in Askerleriyiz, Her Şey Vatan İçin, Ne Mutlu Türk’üm Diyene” sloganları atarak yürüyen grup sık sık 10’uncu yıl Marşını da hep birlikte söyledi.

. Yürüyüşçülere çevre esnafı ile ilçedeki yerli ve yabancı turistlerde sık sık alkışladı.

Bazı turistler ellerinde Türk bayrakları ile yürüyen grubu cep telefonları ile görüntülemeye çalıştı.Polisin yoğun güvenlik önlemi aldığı yürüyüş sırasında Türk bayrağının dışında bayrak, flama ve simge açılmaması istendi.Yürüyüşün ardından grup tekrar sloganlar atarak olaysız bir şekilde dağıldı.
Kaynak: İHA