Bursa'daki Trafik Kazası

BURSA - Bursa'da yol kenarına park ettikleri araçtan inerek Mudanya ilçesi yakınlarındaki orman yangınını izlerken otomobilin çarpması sonucu yaşamını yitiren çiftin cenazeleri defnedildi.

Seyit (34) ve Deniz Çekirge (33) çiftinin cenazeleri, evlerinin bulunduğu Nilüfer ilçesi İhsaniye Mahallesi'ndeki Merkez Camisi'ne getirildi.

Deniz Çekirge'nin ablası Yeşim Karagöz Tanatay, gazetecilere yaptığı açıklamada, acılarının çok büyük olduğunu söyledi.

Sorumluların yakalanmasını istediklerini vurgulayan Tanatay, şöyle konuştu:

"Bir ailenin yok olmasına sebep olan Ercan M'nin kullandığı 16 YU 936 plakalı mavi araçtır. Bu arkadaş bir aileyi yok etti. Neden? Çünkü kendi zevkleri için, yarış için. Bunun gibi insanlar daha birçok aileyi katletti. Bu kişinin bir an önce bulunup adalete teslim edilmesini istiyoruz. Bizim hiçbir şekilde acımız dinmeyecek ama en azından hafifleyecek. Acımız çok büyük iki evladımız kaldı geride. Allah hepimize sabırlar versin. Allah da onları affetsin."

Tatanay, olay anında neler olduğunu yetkililerden öğrendiğini belirterek, "Bir grup insan yol kenarına park etmiş yangını izlerken diğerleri de 3 araba önlü arkalı yarış yapıyor. Birden bu insanlara çarpıyorlar ama o kadar hızlı çarpıyorlar ki tuzla buz ediyorlar. Kardeşimin en az 25-30 yerinde kırık vardı. Eşi de aynı şekilde yaralıydı. Yanlarındaki 5 yaşındaki kızı şans eseri yara almadan kurtuldu" dedi.

Defne ve Dere isimli 5 yaşında ikizleri olduğu öğrenilen çiftin cenazeleri, kılınan namazın ardından İhsaniye Mezarlığı'nda toprağa verildi.

Bu arada, çifte çarpıp kaçtığı iddia edilen Ercan M'nin (35), Bademli Jandarma Karakoluna teslim olduğu öğrenildi.

- Olay

Deniz ve Seyit Çekirge, Göynüklü Mahallesi yakınlarında çıkan orman yangınını izlemek üzere Bursa-Mudanya karayolu Tepedevrent mevkisinde park ettikleri araçlarından inmişti. Bu sırada Ercan M'nin kullandığı 16 YU 936 plakalı otomobil, önce başka bir otomobile daha sonra da yol kenarında yangını izleyen Çekirge çiftine çarpmıştı. Kazada ağır yaralanan çift, kurtarılamamıştı.

Kaynak: AA