Burdur'da 30 Ağustos Zafer Bayramı Kutlamaları

30 Ağustos Zafer Bayramı ve Türk Silahlı Kuvvetleri Günü dolayısıyla Cumhuriyet Meydanında tören düzenlendi.

Burdur'da 30 Ağustos Zafer Bayramı Kutlamaları
Tören, Vali Hasan Kürklü, Garnizon Komutanı P. Albay Metin Karagöz, Belediye Başkanı Ali Orkun Ercengiz’in Atatürk Anıtına çelenk koyması, Saygı Duruşu’nda bulunarak, İstiklal Marşı’nın okunması ile başladı.

Çelenk sunma törenin ardından Vali Hasan Kürklü makamında tebrikleri kabul etti. Tebriklerin kabulünden sonra 30 Ağustos Zafer Bayramı Kutlama Programı Cumhuriyet Meydanı’nda devam etti. Törende Vali Kürklü, Belediye Başkanı Ercengiz ve Garnizon Komutanı Albay Karagöz, askeri araçla vatandaşları ve askeri birlikleri selamladı.

Günün anlam ve önemini belirten konuşmayı P. Binbaşı Oğuzhan Dal gerçekleştirdi. Piyade Binbaşı Oğuzhan Dal, "93 yıl önce bugün, Cumhuriyet ve demokrasi şemsiyesi adı altında, çağdaşlaşma kapısını ardına dek açarak saygın bir ulus yaratma sürecini başlatan devletimizin temelleri, hiç şüphesiz ki ordumuzun kazandığı zaferin öncülüğünde atılmıştır. Bu zafer, Ulu Önder Atatürk’ün liderliğinde Türk Ulusunun bağımsızlık ruhuyla medeniyet ufuklarına ulaşması ve egemenliğin kayıtsız şartsız Türk Milletinin olduğu iradesinin benimsetilmesinde mihenk taşı niteliği taşımaktadır. Türkiye Cumhuriyetinin varlığını devam ettirmek için yılmadan, var gücümüzle çalışmak en önemli görevimizdir" dedi.

30 Ağustos Zafer Bayramı Kutlama Programı, Piyade Er Soner Yılmaz’ın ’Dumlupınar’da Şehît Asker’în Mezarı Başında’ adlı şiiri okumasının ardından geçiş töreni ile sona erdi.

Törene Burdur Valisi Hasan Kürklü,AK Parti Burdur Milletvekili Reşat Petek, CHP Burdur Milletvekili Mehmet Göker, CHP İçel Milletvekili Hüseyin Çamak, Garnizon Komutanı P. Albay Metin Karagöz, Belediye Başkanı Ali Orkun Ercengiz, Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Adem Korkmaz, BARO Başkanı Ramazan Gedik, Kamu Kurum Kuruluşları Temsilcileri, Gaziler ve vatandaşlar katıldı.

Kaynak: İHA